VijestiScena

Ogulinski festival bajke ponovno otvara svoja vrata od 8. do 10. lipnja!

U Ogulinu se od 8. do 10. lipnja održava 13. Ogulinski festival bajke s bogatim i atraktivnim programom, nastavljajući tradiciju jednog od najznačajnijih festivala za djecu svih uzrasta, koji se održava u “zavičaju bajke” – rodnom gradu Ivane Brlić Mažuranić u kojem je pronalazila i najviše inspiracije za svoje pisanje. Dođite i provedite tri nezaboravna dana s likovima iz bajki, pogledajte niz kazališnih predstava posve besplatno, sudjelujte u nekoj od radionica.


U petak, 8. lipnja možete kušati Festivalsku tortu koje će biti i više nego dovoljno za sve, a možete se provozati i biciklom u sklopu Ciklobajke koja se održava u subotu, 9. lipnja, na biciklijadi 3 jezera. U biciklijadi koja će trajati cijelo prije podne možete sudjelovati i ako dođete u Ogulin i putničkim vlakom Karlekom koji posebno za ovu prigodu vozi po posebnim cijenama, poručuje Sonja Drašković, direktorica Turističkog ureda grada Ogulina.

Više detalja o samom Ogulinskom festivalu bajke, otkrio nam je Aleksandar Kovačević, novi umjetnički direktor Ogulinskog festivala bajke:

Nakon uspješno odrađenog Festivala SVI za JEDNO HRVATSKO NAJ u Vukovaru, u kojem je sudjelovalo preko 1.500 sudionika iz cijele Hrvatske, 13. Ogulinski festival bajke novi je izazov za mene i Organizatore bez granica. Tijekom tri dana, od 8.6. do 10.6. Ogulin, u pravom smislu postaje Grad PRIJATELJ DJECE. Od svih pristiglih prijava nije bilo lako izabrati programe, radionice, predstave koje će se moći pogledati tijekom tri festivalska dana. Sve predstave su besplatne. Na 6 lokacija ukupno će se održati 22 predstave, 16 pripovijedanja, uz brojne kreativne radionice i ostale popratne sadržaje kao što je vožnja turističkim vlakićem Bubi do polaganja ispita za vozačku dozvolu za letenje na metli. Kroz interakciju izvođača i posjetitelja, 13. Ogulinski festival bajke želi, osobito obiteljima i djeci, pružiti poseban doživljaj zajedništva, povezanosti i aktivnog sudjelovanja u pripremljenim programima.

Autor: Domagoj Blažević

Sve informacije o novom izdanju Ogulinskog festivala bajke potražite na službenim web stranicama na LINKU.

Turistička zajednica grada Ogulina je u suradnji s Hrvatskim željeznicama osigurala povoljnije cijene karata za dolazak u Ogulin vlakom iz Zagreba i Rijeke. Vozni red potražite na stranicama HŽ-a

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close