Scena

Ogulinski festival bajke otvara svoja vrata!

Jedinstvena manifestacija koja već 14. godinu za redom slavi bajke i bajkovito stvaralaštvo, Ogulinski festival bajke, održat će se od 7. do 9. lipnja u Ogulinu!


Tijekom tri puna dana, Ogulin će se pretvoriti u veliku proljetnu pozornicu na kojoj će se izmjenjivati renomirani umjetnici i izvođače iz Hrvatske i svijeta i pružiti priliku svoj djeci za ovaj jedinstveni doživljaj. Dašak ovog posebnog dječjeg festivala mnogi su mogli osjetiti i na zagrebačkom Zrinjevcu, gdje je u organizaciji Turističke zajednice grada Ogulina, uz pomoć Turističke zajednice grada Zagreba najmlađim Zagrepčankama i Zagrepčanima predstavljen 14. Ogulinski festival bajke.

I ove godine očekujemo bogat i raznovestan program namijenjen djeci, ali u kojem uistinu mogu uživati i odrasli. Profesionalne i amaterske produkcije uz raznovrsne kreativne radionice, pripovijedanja bajki te sudjelovanje u popratnim sportskim aktivnostima dovoljan su razlog da taj vikend ljubitelji edukativne i originalne zabave za cijelu obitelj pohrle u u Ogulin“, ističe Aleksandar Kovačević, umjetnički ravnatelj 14. Ogulinskog festivala bajke.

I doista, osim niza profesionalnih kazališnih predstava u kojima sudjeluju velikani hrvatskog glumišta, Ogulinski festival bajke ove godine nudi i jednakovrijedan sadržaj amaterske produkcije, i to svim posjetiteljima u posve jednakim uvjetima – besplatno. Okosnicu trodnevnog programa svakako čini i pripovijedanje, disciplina koja je dugi niz godina bila pomalo zaboravljena a Ogulinski festival bajke je prvi u Hrvatskoj stavlja u fokus te daje na velikom značaju ovom umjetničkom izričaju ugošćujući iz godine u godinu neke od najboljih hrvatskih i svjetskih pripovjedačica, poput Jasne Held, Katharine Erice Ritter i Nathalie Bondoux. Brojne radionice namijenjene najmlađim posjetiteljima, od onih koje su potpuno moderne – robotike do radionica izrada tradicionalnih lutki i slično.

Ogulinski festival bajke svake godine nudi i sadržaj za male sportaše u obliku rukometnih i nogometnih turnira i već svima dobro znane Ciklobajke – bajkovite biciklijade.

Novosti o samom Festivalu potražite na službenoj fb stranici.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close