Grad ZagrebTechPolitika

Ogromnim kitovima ponovo upozoravaju na plastičan otpad u moru

Neovisna globalna organizacija Greenpeace ponovo upozorava na problem onečišćenja mora plastičnim otpadom. Tom prigodom će, na glavnom zagrebačkom trgu u srijedu 17. listopada izložiti skulpture kitova kojima pokreću kampanju za podizanje svijesti o velikoj količini plastike u moru.


Skulpture kitova duge su šest, a visoke tri metra te predstavljaju njihov život u moru prepunom plastičnog otpada. Za realističniji prikaz, sve će biti popraćeno zvučnim efektima.

Greenpeace ovim performansom želi potaknuti Ministarstvo zaštite okoliša i energetike da se više i bolje založi za europsku Direktivu o plastici za jednokratnu upotrebu te njezinu što bržu provedbu.

Facebook Greenpeaca

Istovremeno, kampanjom se želi podići svijest o tome da naša mora i bića koja u njemu žive trpe posljedice jednokratne plastike. Građani će moći tijekom cijelog dana potpisivati peticiju i saznati kako jednostavnom promjenom navika mogu spriječiti dotok velikih količina plastike u more..

 


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: Greenpeace

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close