Grad ZagrebTechPolitika

Ogromnim kitovima ponovo upozoravaju na plastičan otpad u moru

Neovisna globalna organizacija Greenpeace ponovo upozorava na problem onečišćenja mora plastičnim otpadom. Tom prigodom će, na glavnom zagrebačkom trgu u srijedu 17. listopada izložiti skulpture kitova kojima pokreću kampanju za podizanje svijesti o velikoj količini plastike u moru.


Skulpture kitova duge su šest, a visoke tri metra te predstavljaju njihov život u moru prepunom plastičnog otpada. Za realističniji prikaz, sve će biti popraćeno zvučnim efektima.

Greenpeace ovim performansom želi potaknuti Ministarstvo zaštite okoliša i energetike da se više i bolje založi za europsku Direktivu o plastici za jednokratnu upotrebu te njezinu što bržu provedbu.

Facebook Greenpeaca

Istovremeno, kampanjom se želi podići svijest o tome da naša mora i bića koja u njemu žive trpe posljedice jednokratne plastike. Građani će moći tijekom cijelog dana potpisivati peticiju i saznati kako jednostavnom promjenom navika mogu spriječiti dotok velikih količina plastike u more..

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Greenpeace

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close