Scena

Ognjen Sviličić : “Bitno je da djeca gledaju filmove koji nisu samo zabavni”

Donosimo vam treći videoprilog sa seta filma ‘Takva su pravila’ koji igra u hrvatskim kinima, a dobio je i preporuku Ministarstva znanosti za prikazivanje srednjoškolcima. U videoprilogu sa scenama sa seta redatelj Ognjen Sviličić, glumica Jasna Žalica i mladi glumac Hrvoje Vladisavljević govore o važnosti otvaranja rasprava na temu vršnjačkog nasilja.

U tijeku je drugi tjedan redovne kinodistribucije filma ‘Takva su pravila’ Ognjena Sviličića, a redovnim gledateljima polako se priključuju i organizirane školske projekcije filma. Naime nakon gledanja filma Agencija za odgoj i obrazovanje procijenila je da bi se trebao prikazivati na organiziranim školskim projekcijama, i to učenicima trećih i četvrtih razreda srednjih škola, ‘uz obavezan razgovor o filmu koji nužno treba organizirati i provesti škola koja će za svoje učenike organizirati školsku projekciju’, priopćili su distributeri filma. Nakon pozitivnog mišljenja Agencije svoju je suglasnost dalo i resorno ministarstvo.

‘Smatram da film govori o tome koliko je nasilje pogubno i kolike posljedice može izazvati jedan nasilan čin. Danas su djeca izložena nasilju u školama, a ovaj film govori o tome. Bitno je da djeca gledaju filmove koji im govore o svijetu oko njih na kritičan način, kako bi i oni sami mogli razvijati kritičko mišljenje. Osim toga, mislim da je izuzetno važno da najmlađe naviknemo na to da postoji i druga vrsta filmova od onih namijenjenih isključivo zabavi.’

Nakon prikazivanja u CineStarovim kinima ‘Takva su pravila’ kreće u mrežu nezavisnih kina diljem Hrvatske, ali će se također moći organizirati posebne školske projekcije. Već od 12. veljače ‘Takva su pravila’ igrat će i u zagrebačkom kinu Europa.


 

Foto: Jutarnji list
Tekst: tportal
Video: Vimeo

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close