ObrazovanjeIzdvojeno

Održane Outward Bound zimske pustolovine u Lici za djecu iz domova i udomiteljskih obitelji

Od 4. do 8. siječnja 2022. u Edukacijskom centru Outward Bounda u Velikom Žitniku održale su se petodnevne zimske pustolovine za djecu i mlade iz sustava socijalne skrbi.


Edukacijski programi u prirodi financirani su od Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike kroz trogodišnji projekt „Outward Bound u službi zajednice 2020 – 2023“.

Djeca i mladi iz socijalnih ustanova iz cijele Hrvatske (SOS Dječje Selo Osijek, Centar za pružanje usluga u zajednici Split, Izvor Selce, Dom za odgoj Rijeka) te iz udomiteljskih obitelji proveli su izazovnih 5 dana tijekom zimskih praznika okušavajući se u raznim izazovima koje su program, ekspedicija u prirodi u snježnim uvjetima postavili pred njih uz profesionalnu podršku iskusnih voditelja Outward Bound instruktora.

Hrvatska škola Outward Bound dio je međunarodne mreže Outward Bound i u Hrvatskoj postoji i djeluje od 2005. godine. Godišnje uključi više od 1000 polaznika u svoje programe iskustvenog učenja pomoću izazovnih aktivnosti u prirodi.

ŽSudjelujući u programu djeca i mladi imaju priliku bolje upoznati sebe, razviti samopouzdanje, spremnost na preuzimanje odgovornosti, sposobnost suradnje i predvodništva i time ojačati svoj karakter za suočavanje s izazovima svakodnevnog života. www.outwardboundcroatia.comČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close