KulturaTurizamIzdvojeno

Održana terenska radionica interpretacije i turističke valorizacije spomeničke baštine grada Senja

Članovi Strukovne grupe kulturnog turizma i Strukovne grupe hotelijera i ugostitelja, nautičkog turizma i putničkih agencija HGK – Županijske komore Otočac, sudjelovali su 9. travnja na terenskoj radionici u Senju.


Kako je jedan od zajedničkih ciljeva poboljšanje konkurentnosti i odgovornog poslovanja te unapređivanja turističke ponude radi razvoja Ličko-senjske županije kao cjelogodišnje kvalitetne i atraktivne destinacije, ovom edukacijom Županijska komora Otočac želi dati drugačiji pogled na razvoj novih sadržaja i jače povezivanje kontinentalnog i priobalnog područja naše županije. Domaćini radionice bili su Muzej Grada Senja i Turistička zajednica Grada Senja.

Ravnateljica Gradskog muzeja Senja, Blaženka Ljubović, suvereno je vladala temom radionice, a to je interpretacija i turistička valorizacija spomeničke baštine grada Senja (kula Nehaj, senjske zidine, glagoljica i dr.).

Cilj radionice bio je upoznavanje grada Senja s naglaskom na kulu Nehaj iz turističke perspektive, sa svrhom proširivanja znanja i međusobnog boljeg upoznavanja i povezivanja turističkih subjekata koji sudjeluju u kreiranju konačnog turističkog proizvoda.

U tako složenom proizvodu – interpretacija baštine (bilo da je riječ o prirodnoj ili kulturnoj baštini) – ključan je moment, stoga se radionica organizirala u partnerstvu s Udrugom turističkih vodiča Like, koja okuplja privatne i pravne osobe koje se bave djelatnošću turističkog vođenja na kontinentalnom i primorskom dijelu Županije.

Mislav Kolak, predsjednik Udruge turističkih vodiča Like naglasio je da je od izrazite važnosti upoznati sudionike edukacije s turističkom destinacijom i važnošću kulturnog identiteta Senja, kako bi se postigla sinergija između svih grana koji se bave turizmom u Ličko–senjskoj županiji.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close