VijestiScena

Održana konferencija „ŽENE I TOČKA“ – prepuna dvorana žena zajedno za razvoj ženskog poduzetništva

U Otočcu održana treća po redu međunarodna konferencija „Žene i točka“ u sklopu „Adventa u Otočcu“.


U prepunoj dvorani u središtu Otočca s velikim uspjehom održana je treća po redu međunarodna konferencija „Žene i točka“ u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Otočac.

U inspirativnoj atmosferi brojne panelistice su kroz raznolike prezentacije iznijele primjere pozitivne prakse u poslovanju, predstavile različite oblike povezivanja u poduzetništvu te naglasile važnost zdravlja žena za poslovni uspjeh.

Da poduzetništvo, a naročito žensko poduzetništvo krije brojne prednosti i mane, žene su mogle čuti iz prve ruke od onih koje su na ovom putu uspjele. I ne samo da su one uspjele, već su svoj uspjeh pretvorile u uspjeh svojih obitelji i okoline.

Panelistice Adisa Tufo, Jelena Biluš, Maja Pezelj Mandarić, Nikolina Andrić i Željka Brozović predstavile su vlastite inspirativne poduzetničke priče i projekte uz koje su okupljene žene mogle na vrlo slikovit način naučiti brojne tajne poduzetništva, ali i preuzeti vrlo korisna podijeljena znanja. Od uspjeha u turističkom sektoru do velike međunarodne tvrtke, panelistice su vlastitim primjerima svjedočile kako su krenule od nule i došle do poslovnog vrha.

Zatim su dinamične panelistice Arta Dodaj, Kristina Sesar, Mirjana Vrkljan Radošević, Monika Imerović i Sonja Božićević otvorile panel raspravu „Žena i zdravlje – ključ uspješnosti“ te istaknule važnost psihičkog i fizičkog zdravlja žena poduzetnica. Od pregleda i samopregleda, do zdravog života, tjelovježbe i održavanja mentalnog zdravlja – sve zajedno, istaknule su, ključ je balansa u životu uspješne poduzetnice.

Za kraj konferencije su panelistice Adisa Tufo, Gordana Restović, Ivana Matić, Zori Jakolin, i Jelena Drobnjak sudjelovale u dinamičnoj raspravi zanimljivog imena „Financiranje, edukacija i umrežavanje grade put do uspjeha“ koja je otvorila brojna poduzetnička pitanja i na njih dala vrlo korisne odgovore.

Nakon održanog prvog dijela konferencije uslijedio je networking evening event u Book Cafeu Paradiso uz predstavljanje knjige „Od zaposlenice do poduzetnice“ skupine autorica, koje su sve redom prošle put od zaposlenja u tvrtki, do vlastitog uspješnog poduzetništva.

Zaključci konferencije koje su žene ponijele sa sobom doma i u svoje poslovno okruženje jest da biti žena poduzetnica nije lagan posao, još manje lagana odluka za donijeti, no uz povezivanje koje ovakve konferencije daju to je ipak mnogo lakše.  

Ovogodišnja konferencija svakako je opravdala naziv najuspješnije do sada – konferencije kojoj se žene vraćaju iz godine u godinu, pa nije niti za čuditi da su pripreme za četvrtu po redu konferenciju „Žene i točka“ već počele.

 

 

 

 

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close