VijestiScena

Održana četvrta radionica Radne skupine Predsjednice Republike Hrvatske za razvoj identiteta i brenda Republike Hrvatske

U Uredu predsjednice Republike Hrvatske održana je četvrta radionica Radne skupine Predsjednice Republike Hrvatske za razvoj identiteta i brenda Republike Hrvatske, na kojoj je nastavljen rad i rasprava o brendingu i dostupnim modelima za razvoj brenda nacije/države, a u svrhu pripreme cjelovitog modela brenda Republike Hrvatske.


Na četvrtoj radionici analizirali su se elementi marke Hrvatske po područjima te se generirala izjava o pozicioniranju marke Hrvatske. Kao teorijska podloga korišteni su modeli Capstones i Brand Key.

Radionica je završila definiranjem elemenata marke Hrvatske prema ciljnim javnostima.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, u listopadu prošle godine, održala je okrugli stol na temu „Identitet i marka Republike Hrvatske“, na kojem su sudjelovali i stručnjaci iz područja marketinga, kreiranja imidža i brendiranja te sporta i kulture. Na okruglom stolu Predsjednica je istaknula kako Hrvatska nema jasan i kvalitetan sustav oblikovanja nacionalne marke, odnosno brenda, i upravljanja njome te poručila kako to želi promijeniti osnivanjem radne skupine koju će voditi prof. Dubravka Sinčić Ćorić sa zagrebačkog Ekonomskog fakulteta.

Radna skupina Predsjednice Republike Hrvatske za razvoj identiteta i brenda Republike Hrvatske osnovana je početkom studenog 2018. godine Odlukom predsjednice Grabar-Kitarović. Sredinom travnja radna skupina predstavit će Predsjednici Republike smjernice za pozicioniranje Hrvatske, odnosno za brendiranje Hrvatske.


 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: PR

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close