Politika

Održana 39. radna sjednica Vijeća za gospodarska pitanja Predsjednice Republike

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovala je na 39. redovnoj radnoj sjednici Vijeće za gospodarska pitanja Predsjednice Republike na kojoj se raspravljalo o unaprjeđenju poslovnog okruženja, a uvodno izlaganje održao je ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat sa suradnicima.


Predsjednica je uvodno naglasila važnost stvaranja privlačne ulagačke i poslovne klime. Predsjednica je istaknula kako poduzetnici često upozoravaju na nužnost poboljšanja ulagačke klime, žale se na birokraciju, pravnu nesigurnost, učestale izmjene propisa i kompliciranu regulativu općenito te ističu visoke troškove poslovanja zbog plaćanja državnih nameta. Predsjednica je izrazila nadu kako će hrvatska Vlada nastaviti voditi aktivnu politiku poboljšanja poslovne i ulagačke klime u Hrvatskoj.

Ministar Horvat Vijeću je predstavio mjere za: poboljšanje poduzetničke klime, povećanje investicija i inovacija, pojednostavljenje i ukidanje administrativnih procedura te digitalnu transformaciju malih i srednjih poduzetnika. Pritom je naglasio važnost usavršavanja s ciljem stjecanja novih znanja i vještina te poticanja strukovnih zanimanja i usuglašavanje potreba obrazovanja s potrebama tržišta rada.

Vijeće je s gostima u konkretnoj diskusiji podijelilo svoje stavove, komentare i prijedloge za unaprjeđenje poduzetničke klime, pohvalilo prezentirane mjere te iskazalo potporu ministru u daljnjem radu.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Ured predsjednice RH

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close