Održana 39. radna sjednica Vijeća za gospodarska pitanja Predsjednice Republike

Lana Matica

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovala je na 39. redovnoj radnoj sjednici Vijeće za gospodarska pitanja Predsjednice Republike na kojoj se raspravljalo o unaprjeđenju poslovnog okruženja, a uvodno izlaganje održao je ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat sa suradnicima.


Predsjednica je uvodno naglasila važnost stvaranja privlačne ulagačke i poslovne klime. Predsjednica je istaknula kako poduzetnici često upozoravaju na nužnost poboljšanja ulagačke klime, žale se na birokraciju, pravnu nesigurnost, učestale izmjene propisa i kompliciranu regulativu općenito te ističu visoke troškove poslovanja zbog plaćanja državnih nameta. Predsjednica je izrazila nadu kako će hrvatska Vlada nastaviti voditi aktivnu politiku poboljšanja poslovne i ulagačke klime u Hrvatskoj.

Ministar Horvat Vijeću je predstavio mjere za: poboljšanje poduzetničke klime, povećanje investicija i inovacija, pojednostavljenje i ukidanje administrativnih procedura te digitalnu transformaciju malih i srednjih poduzetnika. Pritom je naglasio važnost usavršavanja s ciljem stjecanja novih znanja i vještina te poticanja strukovnih zanimanja i usuglašavanje potreba obrazovanja s potrebama tržišta rada.

Vijeće je s gostima u konkretnoj diskusiji podijelilo svoje stavove, komentare i prijedloge za unaprjeđenje poduzetničke klime, pohvalilo prezentirane mjere te iskazalo potporu ministru u daljnjem radu.

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!


Izvor / Foto: Ured predsjednice RH

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u