Održan projekt “Ličkim krajem”

LIKACLUB

Najveći projekt Studentskog Zbora Gacke – „Ličkim krajem“ uspješno je odrađen. 50 studenata sa Sveučilišta u Zagrebu, iz raznih dijelova Hrvatske, na dvodnevnom je projektu upoznalo ljepote, kulturu i običaje ličkog kraja.


Kroz dva dana posjetili smo NP Plitvička jezera, PP Grabovaču u Perušiću, adrenalinski park “Rizvan city”, Muzej Like u Gospiću, Memorijalni centar Nikola Tesla u Smiljanu, izvor rijeke Gacke u Sincu, siranu Runolist u Otočcu, izletište Butina i utočište za medvjede u Kuterevu te Gradinu u Brinju.
Sami su studenti bili ugodno iznenađeni ljepotama ličkog kraja te smo, s obzirom na pozitivne reakcije sudionika ovog projekta, počeli raditi na tome da „Ličkim krajem“ postane dugoročan projekt Studentskog Zbora Gacke.


Ovaj projekt teško bi bio ostvariv bez pomoći u organizaciji od strane nadležnih institucija te bi se stoga zahvalili Turističkoj zajednici Općine Plitvičkih jezera, Općini Plitvička jezera, Gradu Gospiću, Turističkoj zajednici Grada Otočca, Općini Brinje te Ličko-senjskoj županiji. Isto tako zahvalili bi se i Sveučlistu u Zagrebu na sufinanciranju projekta kroz sredstva namjenjena za studentske programe. Također bi se zahvalili KUD-u „Lipa“ Sinac te izletistu Butina na toplom dočeku u Sincu, odnosno Kuterevu.

Pogledajte nekoliko fotografija.

Memorijalni centar Nikola Tesla (Smiljan)
Memorijalni centar Nikola Tesla (Smiljan)
Pećinski Park Grabovača (ulaz u špilju Samograd)
Pećinski Park Grabovača (ulaz u špilju Samograd)
Majerovo vilo (Sinac)
Majerovo vilo (Sinac)
Utočište medvjeda (Kuterevo)
Utočište medvjeda (Kuterevo)

Tekst: SZG/AK

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u