Film i TVVijestiTurizam

Održan je Paklenica Film Festival – pobijedile “Babine suze”

Sinoć je otvoren Međunarodni susret Penjača u Nacionalnom parku Paklenica, a prvi put događaj je bio u interpretacijsko-edukacijskom centru Podzemni grad Paklenica.

Projekcijom filmova Millet Rise Up Speed Climbing i Millet Rise Up, započeo je ovoogodišnji susret penjača. Film je predstavio Milleta Ladislav Mašek.

Nakon prvih projekcija posjetitelji su izašli vani u prostor kanjona kako bi prisustvovali spektakularnoj izvedbi Marije Šćekić. Riječ je o vertikalnoj plesnoj predstavi “Mala tragedija” posvećene zaštiti ptica grabljivica u Hrvatskoj.

Izvan konkurencije je prikazan animirani film Siniše Mataića “Penjači”, prošlogodišnji pobjednik Paklenica fibabine suzelm festivala, koji je prošli mjesec u Tokiju na prestižnom festivalu animiranog filma “Tokyo Anima Award” osvojio dvije nagrade (nagradu za najbolji film u kratkometražnoj konkurenciji i nagradu guvernera Tokija). Film govori o dva penjača, Jasonu i Alanu, dvojici najboljih prijatelja različitih karaktera, povezanih zajedničkom ljubavi prema penjanju, koji kao iskusni penjači kreću na još jedan izazov u njihovoj penjačkoj karijeri. Njihov cilj je ispenjati dug i težak smjer u Anića kuku, a kad se nađu u situaciji opasnoj po život njihove različite osobnosti dožive transformaciju.

Ovogodišnji pobjednik IX. Paklenica Film Festivala je film Marije Šćekić nastao u produkciji Histera Nove i Filma 54 “Babine suze”. Film je posvećen Mariji i Josipu Ramiću, posljednjim stanovnicima Paklenice. Nagrade za pobjednicu omogućio je Bluesun Hotel Alan.

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: NP Paklenica Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close