Zdravlje

Utjecaj majke jači je od medija

Istraživanja su pokazala da u većini tinejdžerskih časopisa, riječ “djevojka” najčešće prate epiteti koje se odnose na fizički izgled poput “lijepa”, “slatka”, “seksi” i “zgodna”. Psiholozi upozoravaju da mediji imaju sve jači utjecaj na mlade djevojke, kojima se postavlja imperativ da budu upravo takve.


To kod mladih djevojaka može uzrokovati ozbiljne psihološke probleme, poput depresije i nervoze, poremećaje u seksualnom ponašanju i prehrani. Ipak, psiholozi kažu i da utjecaj medija ne može zamijeniti utjecaj obitelji i da je utjecaj majke mnogo jači.

Mlade djevojke koje tek prolaze kroz pubertet mnogo toga uče kroz iskustva koja je s njima podijelila njihova majka. Djevojke koje imajupodršku obitelji, koje znaju da je netko uvijek tu da ih posavjetuje i sasluša, manje su sklone rizičnom ponašanju.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: http://klokanica.24sata.hr/skolarci/razvoj-djeteta-od-7-do-14-godina/djevojke-uce-kroz-iskustva-svojih-majki-4175# | Foto: https://pixabay.com/en/laughter-laugh-fun-mom-daughter-775062/

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close