Sport

Odlazi li pošteni sport u povijest?

Bivši predsjednik Njemačkog atletskog saveza (DLV) i bivši dopredsjednik Međunarodne atletske federacije (IAAF) Helmut Digel (71) smatra kako je borba protiv dopinga u sportu neuspješna


‘Za sada nismo uspjeli. Borba protiv dopinga u sportu je neuspješna, posebice u atletici. Imamo vrlo malo uspjeha,’ kazao je Digel koji je vodio njemačku atletiku osam godina (1993-2001).

Digel je u razgovoru za njemačku novinsku agenciju DPA naglasio kako se IAAF nije iskazao u borbi protiv nedozvoljenih stimulansa.

‘Rusi su nedavno suspendirani. Bilo je velikih problema s dopingom u turskoj atletici, kao i problema u Ukrajini i Bjelorusiji. Osim toga, Kenija je stari problem koji bi trebalo sustavno istražiti. Mnogo je zemalja na stupu srama,’ kazao je Digel koji je obnašao i dužnost dopredsjednika IAAF-a.

Digel se osvrnuo i na istragu koja je otvorena protiv bivšeg predsjednika IAAF-a Lamine Diacka koji se nalazi pod istragom zbog sumnje da je sudjelovao u pranju novca i prikrivanju dopinga.

‘Još uvijek mi je nevjerojatno da je Diack sudjelovao u nečasnim radnjama. Nadam se kako će njegov nasljednik Sebastian Coe pokrenuti oštru borbu protiv dopinga i učiniti potrebne promjene,’ poručio je Digel.


 

Tekst: tportal.hr

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close