Turizam

ODGODA PLAĆANJA PAUŠALA Rok za predaju zahtjeva ističe krajem mjeseca!

Na stranicama Porezne uprave iznajmljivači mogu preuzeti obrazac za odgodu plaćanja paušalnog poreza sukladno trenutnoj izvanrednoj situaciji, piše hrturizam.hr.


Kako rok ističe do kraja mjeseca ožujka, svakako požurite sa slanjem istog. “S obzirom na to da 31.03. istječe rok za uplatu paušalnog poreza za smještaj, ispunite zahtjev za odgodom istog kojeg imate na stranicama porezne uprave. Osobito zato što se navodi da će se odgoda uvažiti samo onima koji podnesu zahtjev, neovisno o tome kakve će se naknadno odluke donositi” ističe Martina Nimac Kalcina, predsjednica Zajednice obiteljskog turizma pri HGK.

Više informacija potražite na stranicama Porezne uprave, a zahtjev možete preuzeti na sljedećem linku.

POREZNA UPRAVA / ZAHTJEV ZA ODGODU PLAĆANJA USLIJED POSEBNIH OKOLNOSTI

Također, Ministarstvo turizma u Narodnim novinama objavilo je Pravilnik o odgodi ili oslobađanju od plaćanja turističke pristojbe za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu ili na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu.

Ovim Pravilnikom propisuje se odgoda ili oslobađanje od plaćanja godišnjeg paušalnog iznosa turističke pristojbe u uvjetima posebnih okolnosti definiranih člankom 14.a Zakona o turističkoj pristojbi.

Točnije radi se o smanjenju paušalne turištičke pristojbe za 50% te oslobođenje od plaćanja paušalne turističke pristojbe za pomoćne krevete za 2020. godinu u cijelosti.

Inače, turistička pristojba na naplatu dolazi 31.07.2020. godine.

NARODNE NOVINE : Pravilnik o odgodi ili oslobađanju od plaćanja turističke pristojbe za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu ili na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close