Politika

Odana počast poginulim mještanima Ribnika

Mjesni odbor Ribnik i ove godine organizirao je odavanje počasti poginulim Ribničanima u drugom svjetskom i Domovinskom ratu.


Vijence su položili i zapalili svijeće predstavnici Mjesnog odbora Ribnik i brojnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, gradonačelnik Karlo Starčević i njegov zamjenik Ivica Tomljenović, predstavnici  Ličko-senjske županije., te Povjerenstva HDZ-a Grada Gospića. Najprije je odana počast kod Centralnog križa u mjesnom groblju,a potom i ispred spomenika streljanim Ribničanima u drugom svjetskom ratu.

Svjedok tog strijeljanja 2.listopada 1942.godine bio je tada petogodišnji Ivan Dukovac.

Ja sam kao dijete sa svojim stričevima također poveden  na to strijeljanje na kojemu je strijeljano 23 ljudi.  Isti taj dan na putu za Medak zaklano je je još pet naših ljudi. Moj ćaća i pet stričeva poginulo je od Narodnooslobodilačke vojske. Ja ne znam kakva je to oslobodilačka vojska?- pita se Dukovac. Prisjeća se da ga je njegova baka uspjela spasiti od tog strijeljanja.

Nakon polaganja vijenaca velečasni Zlatko Sušić u mjesnoj crkvi služio je svetu misu.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Lika express

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close