VijestiScena

Odabrani filmovi za natjecateljski program FUSE-a 2019.

Započelo je odbrojavanje do 2. FUSE – Film Under Severe Experiment festivala u Karlovcu do kojega nas dijeli malo više od mjesec dana.


FUSE – Film Under Severe Experiment međunarodni je filmski festival eksperimentalnog i takozvanog hibridnog filma namijenjen mladim autorima u natjecateljskom programu od 18 do 29 godina s fokusom na studentski film. Prošlogodišnje izdanje trajalo je dva dana, a posjetitelje ove godine očekuje čak tri dana festivala namijenjenog hibridnim kratkim filmovima i to u trajanju od 9. do 11. svibnja.

Filmaši su svoje filmove slali iz raznih zemalja. Osim Hrvatske, prijave su stigle iz Srbije, Moldavije, Australije, Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke, Turske, Irana, Grčke, Portugala, Poljske, Češke, Perua, Francuske i Nizozemske.

Selekcijski žiri kojega čine filmski kritičar Stipe Radić, knjižničar i filmofil Bogdan Bošnjak te student smjera snimanja na Akademiji dramske umjetnosti i poznati karlovački filmaš Pavle Kocanjer odabrali su 17 filmova koji će biti prikazani u natjecateljskom programu FUSE festivala.

Natjecatelji mogu osvojiti nagrade u pet kategorija; za najboljeg redatelja, montažera, snimatelja, nagradu publike te Grand Prix.

Osim natjecateljskih projekcija bit će prikazana i projekcija kratkometražnih filmova izvan konkurencije. U konkurenciju su uvršteni filmovi koji su zadovoljili uvjete natječaja, ali prijavljena je i nekolicina filmskih uradaka koji nisu zadovoljili neki od specifičnih uvjeta ovog filmskog festivala. Zbog kvalitete radova, organizatori su odlučili prikazati ih u odvojenom – popratnom programu.

Organizator festivala, Kinoklub Karlovac udruga je mladih koji se bave audiovizualnom umjetnošću, s ciljem promicanja filmske kulture te srodnih umjetnosti. Osim navedenoga, uoči i tijekom samog FUSE-a bit će održan i bogat edukativni, izložbeni te zabavni program.

 

POPIS FILMOVA U NATJECATELJSKOM PROGRAMU

  Engleski naslov Izvorni naslov Autor
1. Chastity Chastity Mihai Nichiforeac
2. Motel STRUGURAȘ Motel STRUGURAȘ Mihai Nichiforeac
3. TWIN K DUPLO K BARBARA RAAD/ CONSTANCE CAMUS GOVOROFF
4. III III Christine Tsakmaka
5. Preface to the Ships Sailing Nowhere (or: How are you today?) Uvod u Brodovi koji nikuda ne plove (ili: kako si danas?) Marija Lučić
6. Ships Sailing Nowhere Ships Sailing Nowhere Marija Lučić
7. IN CONTINUO IN CONTINUO Iva Gavrilović
8. Memory Spomin Urh Pirc
9. Forget It Forget it ? Patrick VanZandt
10. Personality disorder Poremećaji ličnosti Martina Molnar
11. Corpus Corpus Petra Pavetić Kranjčec
12. November Plum Šljiva u novembru Tajana Dedić – Starović
13. Weekend in Dubrovnik Vikend u Dubrovniku David Bakarić
14. The Love that remains The Love That Remains Katarina Marković
15. Pula People Puležani Božidar Sekulić
16. Moonwalker Mjesečarka Deborah Jančić
17. Forest spirit Skogsande Group of authors – VBU

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close