Lifestyle

OD SLAVONIJE DO LIKE Nijemci se uputili konjima na 400 km dug put do Plitvičkih jezera!

Markus Hermin i dr. Peter Pek iz Kasesela pokraj Frankfurta na konjima su se zaputili na gotovo 400-kilometarski put iz Bocanjevaca kod Valpova do Plitvičkih jezera, javlja požega.eu


Konje su do Bocanjevaca, sela u kojem je Peter sa svojom suprugom kupio kuću, dovezli na prikolicama.

Dobro su proučili trasu putovanja i odlučili 10-ak dana jašući upoznati ljepote Slavonije, Moslavine i Like kroz koje će šumskim i poljskim putevima stići do željenog cilja – Plitvičkih jezera.

Peter i njegov posinak Marcus na konjima dnevno prelaze od 30 do 40 kilometara. Odmor i smještaj pronalaze kod dobrih ljudi, prvenstveno onih koji imaju životinje u štalama i hranu za njih pa tako i za njihove konje. U Buku ih je ovih dana ugostila obitelj Leist i omogućila im ugodan smještaj za prespavati, istuširati se i obaviti osnovnu higijenu.

Na našem putovanju susrećemo dobre ljude i susretljive koji su uvijek spremni izići u susret i ponuditi nam smještaj. Evo vidite i ovdje smo u Buku naišli na veoma susretljivu obitelj Leist. Gospodin Zlatko, njegova supruga Katica i sin Ivan su nas ugostili i osjećamo se kao kod kuće. Nahranili su nam konje, a nama su ponudili večeru i doručak. Nisu nam htjeli ništa naplatiti, rekao je Peter.

Naspavani i odmorni kao i njihovi ljubimci zaputili su se iz Buka prema Požegi preko Požeške gore prema Novoj Gradiški i tako prema Moslavini i uz Unu i Savu prema Plitvičkim jezerima.

 

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: požega.eu

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close