Lifestyle

Od ovoga ljeta hidroavion u Novalji

Od ovoga ljeta Novalja dobiva hidroavion. Naime kako doznajemo, radi se o novoj putničkoj liniji hidroaviona koji će Novalju od ove sezone spajati s nekoliko destinacija. U novoj turističkoj ponudi moći će uživati turisti i građani po vrlo povoljnim cijenama.


Grad Novalja, ostvarila je suradnju s avioprijevoznikom European Coastal Airlines – ECA, čije je sjedište u Spltu, te je postignut dogovor  kako će putnička linija povezivati Novalju sa sa Zagrebom,  Anconom, Splitom, Zadrom i  Rijekom. 

Važno je istaknuti kako su letovi hidroavionom, prvenstveno dodatak turističkoj ponudi te ujedno domaćem stanovništvu pružaju bolju povezanost s kopnom i brži dolazak na željeno odredište. Osim brzine, komfora turisti dobivaju i novu, dodatnu  mogućnost prijevoza do destinacije te im se pruža i poseban, nov, pomalo ekskluzivan  doživljaj letenja hidroavionom.

Kako doznajemo, cijene karata i vozni red se tek formiraju te će se njihovi iznosi i termini znati krajem mjeseca. Za usporedbu možemo navesti trenutnu cijenu na relaciji Rab – Aerodrom Rijeka koja iznosi 99 kuna ili Split – Jelsa po cijeni od 149 kuna. Vrijeme letenja na relaciji Novalja – Zagreb, kao i na relaciji Novalja – Split  iznosi 40 minuta. Od Novalje do Ancone stiže se za 39 minuta, do Rijeke za 19 minuta dok vožnja na relaciji Novalja – Zadar traje samo 15 minuta.

Partneri na ovom projektu su Grad Novalja, Lučka ispostava Novalja i Turistička zajednica, a u tijeku je tehnička priprema i ishođenje koncesije za izgradnju i korištenje pontonskog pristaništa za uspostavu hidroavionskog prometa u luci Novalja.

Hvale vrijedan projekt, koji će pridonijeti boljoj povezanosti otoka i kopna, olakšati život otočana te sigurno usrećiti mnogobrojne turiste.

 

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close