VijestiTurizam

Od iduće godine skuplje ulaznice za dubrovačke zidine

Dubrovačke zidine u petak su zabilježile milijuntog posjetitelja u ovoj godini, što je dva tjedna ranije nego lani, a u Društvu prijatelja dubrovačke starine (DPDS) očekuju oko 1,3 milijuna posjetitelja do kraja ove godine, dok za iduću godinu najavljuju poskupljenje ulaznica za 50 kuna, na 200 kuna.


Milijunta posjetiteljica dubrovačkih zidina u 2018. godini, 25-godišnja Britanka Sofia Petrovic iz Nottinghama, svoju je ulaznicu kupila u petak ujutro, što je dva tjedna ranije nego lani.

Sofia Petrovic izjavila je kako joj je ovo drugi posjet Hrvatskoj i prvi Dubrovniku, gdje je stigla u društvu momka.

“Ovo mi je veliko iznenađenje. Nisam pojma imala da će mi se ovo dogoditi. I dosad smo imali predivan doživljaj Dubrovnik. Oduševljena sam. Vratit ćemo se iduće godine”, rekla je Petrovic.

Petrovic je priznala da ju je u Dubrovnik prvenstveno privukla povijesna baština grada, a potom i serijal ‘Igra prijestolja’.

“Posjetila sam Zagreb i zbilja sam htjela obići i ostatak Hrvatske. Nakon Dubrovnika ćemo posjetiti Hvar”, istaknula je milijunta posjetiteljica.

Tajnik Društva prijatelja dubrovačke starine Denis Orlić izjavio je kako se do kraja godine očekuje oko 1,3 milijuna posjetitelja, a od iduće će godine cijena ulaznice poskupiti sa 150 na 200 kuna.

“To je prijedlog DPDS-a koji je prihvatio Grad Dubrovnik, s kojim imamo primjerenu suradnju. Gradonačelnik Franković bio je malo rezerviran, ali smo zaključili da je to moguće s obzirom na broj posjeta. Posljednjih godina smo se uvjerili kako posjet nikad nije ovisio o cijeni, već ukupnom posjetu Dubrovniku”, rekao je Orlić.

Dodao je kako DPDS i dalje ima stav kako dubrovačke zidine ne treba otvarati noću.

“Prvi je razlog što bi posjetitelji stanovnicima ‘bili u spavaćoj sobi’, a to bi zahtjevalo i velike sigurnosne mjere jer bi ih trebalo rasvijetliti pa bi izgledale kao Las Vegas. O tome ne razmišljamo”, istaknuo je Orlić.

Društvo prijatelja dubrovačke starine, uz dubrovačke zidine, upravlja s još nekoliko povijesnih lokaliteta u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a na svakoj je zabilježen rast posjeta.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: HINA - Hrvatska izvještajna novinska agencija | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close