Turizam

OD GACKE DO BALATONA Krznarić i Piršljin stigli do cilja! U avanturi biciklom povezali Otočac i Kestel

Nakon četiri dana pedaliranja, Milan Krznarić i Stipe Piršljin stigli su do odredišta – grada Kestela na jezeru Balaton u Mađarskoj.


Podsjetimo, avanturisti iz Otočca u subotu su krenuli biciklima iz svog rodnog grada prema Kestelu u Mađarskoj. Prvog dana avanture stigli su do Draganića kod Karlovca, a drugu dionicu puta završili su u Krapinskim Toplicama. Trećeg dana prenoćili su u mjestu Lenti, odakle su u utorak ujutro krenuli na posljednju dionicu avanture prema Kestelu.

Nakon slabo ispavane noći zbog vjeverica i kuna koje su skakale oko nas po lišću i kopale i tražile hranu po našim bisagama na biciklima, ustali smo u ranu zoru i opet doručkovali kao i prethodni dan orašaste plodove i sušeno voće. Imali smo jednu bananu koju smo podijelili na pola. Kako je danas državni praznik u Mađarskoj, trgovine nisu radile i bilo nam je otežano snaći se za hranu pa smo jeli prvi pravi obrok tek na kraju dana. Ubrzo smo krenuli zadnjom dionicom naše biciklističke avanture prema Kestelu. Dionica je bila uz puno uspinjanja i silaženja po brežuljkastom krajoliku i stvarala nam je dodatni napor uz već postojeći koji smo imali zbog četvrtog cjelodnevnog bicikliranja. Napor je na nekoliko trenutaka zamaskirao pogled na daleka nepregledna poljoprivredna polja i uređene šume kroz koja smo mogli tek nazirati zrake sunca, rekao je Stipe Piršljin.

Unatoč umoru i neočekivanim poteškoćama, biciklisti su jučer postigli svoj cilj i stigli do jezera Balaton. Njihovo putovanje je trajalo četiri dana, a dnevno su prelazili više od stotinu kilometara. Ostatak dana iskoristili su za upoznavanje grada Kestela, a danas nastavljaju put prema kući.

Konačno smo stigli na zacrtani cilj do jezera Balaton uz grad Kestel. Tu smo se počastili izvornom mađarskom hranom i biciklima malo istražili grad. S ovim našim uspješno postignutim ciljem ova avantura završava, a sutra nastavljamo put prema kući. Zahvaljujemo se svima koji su podržali ovaj naš avanturistički pothvat, prije svega portalu Likaclub, ali i našim prijateljima koji su nas pratili i bodrili i preko društvenih mreža, rekao je Milan Krznarić.

Pogledajte kako je bilo četvrtog dana avanture!

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Milan Krznarić / Stipe Piršljin

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close