SportTurizam

OD GACKE DO BALATONA Krznarić i Piršljin nadomak cilja, za 11 sati prešli put od 118 kilometara!

Prošao je i treći dan velike biciklističke avanture Od Gacke do Balatona. Milan Krznarić i Stipe Piršljin u subotu su krenuli biciklima iz svog rodnog grada Otočca prema Kestelu u Mađarskoj. Prvog dana avanture stigli su do Draganića kod Karlovca. Ometeni kišom i lošim vremenom, drugu dionicu puta završili su u Krapinskim Toplicama, odakle su u ponedjeljak ujutro nastavili prema Varaždinu.


Nakon što smo doručkovali banane, bademe i orahe, krenuli smo u 8 sati iz Krapinskih Toplica prema Varaždinu. Nakon jučerašnjeg kišnog dana, napokon nas je pratilo lijepo vrijeme. Bili smo oduševljeni zagorskim bregima s kojih su se vidjeli zagorske kleti i vinogradi. Iako nas je priroda oduševila, prijeđeni kilometri po zagorskim bregima bili su poprilično naporni. Nakon iscrpne ceste preko bregova, dočekala nas je lijepa dionica ceste sa uređenom biciklističkom stazom koja je potrajala sve do navečer, ispričao je za LIKACLUB Milan Krznarić.

Nakon razgledavanja Varaždina, put su nastavili prema Čakovcu i Murskom Središća, sve do mjesta Lenti gdje su i prenoćili. Put od 118 km prešli su biciklima za 11 sati, a danas ih očekuje završna dionica do Kestela na jezeru Balaton.

Dolaskom u stari dio Varaždina, nakon kratkog obilaska grada, počastili smo se Varaždinskom kremšnitom i kavom. Nastavili smo put prema Čakovcu, a  kako nas je biciklistička staza na cesti i vrijeme poslužilo, odvozili smo dobru dionicu preko Murskog Središća, ušli u Sloveniju do Lendave te nastavili prema Mađarskoj do mjesta Lenti. Tu smo u kasnim večernjim satima tražili prigodno mjesto za prenoćiti. Uspjeli smo pronaći nadstriješnicu u obližnjoj šumi. Nakon večere otišli smo spavati i odmoriti jer nas sutra čeka završna dionica do Kestela na Balaton jezeru, rekao je Stipe Piršljin.

Pogledajte nekoliko fotografija s trećeg dana!

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Milan Krznarić / Stipe Piršljin

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close