VijestiSportTurizam

OD GACKE DO BALATONA Avantura se nastavlja! Praćeni kišom, biciklisti iz Otočca stigli do Krapinskih Toplica

Velika biciklistička avantura Od Gacke do Balatona se nastavlja. Dvojica avanturista iz Otočca, Milan Krznarić i Stipe Piršljin, u subotu su se uputili biciklima od Otočca do Kestela u Mađarskoj kod Balatona. Nakon što su prvog dana odradili dionicu do mjesta Draganići kod Karlovca, u nedjelju su nastavili put prema Krapinsko-zagorskoj županiji.


Ranom zorom probudila nas je kiša. Razmišljali smo da li sačekati ili krenuti kad se kiša stiša. Krenuli smo jedan sat poslije planiranog vremena kad se kiša stišala, premda je i dalje padala, nismo htjeli previše izgubiti vremena i nastavili iz Draganića prema Jastrebarskom. Cijelim putem nas je pratila kiša i uz hladne temperature bili smo mokri i promrzli. U Jastrebarskom smo stali kod jednog kafića gdje smo popili šalicu toplog čaja od mente koja nas je ugrijala i bili smo spremni za dalje prema Svetoj Nedjelji, rekao je Stipe Piršljin

Unatoč kiši i lošem vremenu, avanturisti su biciklima prešli put od 107 kilometara, a drugu dionicu puta završavaju u Krapinskim Toplicama.

Put je bio monoton, a svaka zraka sunca koja bi probijala kroz oblake i svako stišavanje kiše podiglo bi nam moral. Poslije Svete Nedjelje i Zaprešića ušli smo u Krapinsko-zagorsku županiju. Kratko smo se odmorili uz jedno malo jezerce, a iznenada pojavilo se i sunce, koje nije dugo potrajalo, sve do polaska dalje prema Krapinskim Toplicama. Zagorje nas je oduševilo prirodnim ljepotama, ali i dvorcima kojima obiluje. Iako nam je bio prvotni plan danas doći do Varaždina, zbog kiše drugu dionicu puta završavamo sa dnevno pređenim 107 km u Krapinskim Toplicama, rekao je Milan Krznarić.

Pogledajte nekoliko fotografija s drugog dana!

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Milan Krznarić / Stipe Piršljin

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close