SportIzdvojeno

Od 15. lipnja na rasporedu je malonogometni turnir Tenis Senj

Malonogometni turnir Tenis Senj održat će se ove godine od 15. do 22. lipnja na terenu RSC-a Tenis. Natjecanja će se održati u kategorijama seniora i veterana (rođeni 1986. g. i stariji). Natjecanja u kategorijama mladeži održat će se ako bude dovoljno zainteresiranih momčadi.


“Zbog pandemije koronavirusa nismo bili u mogućnosti održati turnir prije dvije godine, a početkom prošle godine također nismo znali hoćemo li ga moći organizirati. Ove je godine situacija puno jasnija i imali smo vremena za pripremu i male preinake. U planu je da se igra od 15. do 21. lipnja, tjedan dana u komadu svaki dan cijelo popodne. Također, sve će se utakmice igrati na glavnom terenu, a ne na dva kao dosad. Tako da nećemo imati paralelne turnire koji će se igrati u isto vrijeme, već će publika moći pogledati sve utakmice. “, rekao je jedan od organizatora turnira Milan Martulaš.

Ove će se godine cijeli turnir održavati na glavnom terenu, za razliku od prošlih, kad se održavao na dva terena. Najprije će se igrati seniorski turnir, a onda i veteranski, kako bi se omogućilo momčadima koje to žele, da sudjeluju u oba turnira. Seniorski turnir trebao bi trajati ukupno pet dana (srijeda, četvrtak i petak skupine i ponedjeljak i utorak završnica), a veteranski ukupno četiri dana (subota i nedjelja skupine, ponedjeljak i utorak završnica).

Na Tenisu se prošle godine igrao vrhunski nogomet i to je najvažnija stvar. Kad imate vrhunske igrače i momčadi koji se već nekoliko godina prijavljuju na turnir, oko toga možete graditi priču i dodatne sadržaje za publiku. Tenis ima slavnu povijest, kao i Grad Senj, a trudimo se da turnir bude sličan Tenisu kakav je bio nekad. Održavanje turnira u tjedan dana i igranje utakmica na jednom terenu pomak su prema tradicionalnom konceptu turnira, kakav se igrao dok još nije bilo drugog terena i nadamo se da će se svidjeti igračima i gledateljima”, rekao je jedan od organizatora turnira Ante Gregović.

Grad Senj i njegova Turistička zajednica i ove će godine pomoći pri organizaciji turnira, koji će obogatiti turističku ponudu.

Ovog proljeća i ljeta u Senju planiraju se brojna događanja i zanimljive manifestacije. Ne radi se samo o povratku Senjskog ljetnog karnevala, već o brojnim događajima kroz cijelu turističku sezonu. Turistička zajednica Grada Senja pomogla je organizaciji turnira s 15.000 kuna, a sam Grad sa 25.000 kuna. Također, Grad će se pobrinuti da sportski objekti budu spremni za održavanje turnira”, rekao je predsjednik gradskog vijeća Željko Tomljanović Beli.


 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close