KarijeraIzdvojeno

OCJENJIVANJE KVALITETE Zlatne medalje za ličko-senjske proizvođače na Novosadskom sajmu!

Jedna od tradicija Novosadskog sajma – ocjenjivanje kvalitete proizvoda u sklopu Međunarodnog poljoprivrednog sajma, uspješno se održava usprkos pandemiji izazvanoj korona virusom.


Vrednovanje kvalitete proizvoda i usluga po robnim grupama biti će završeno u prvim danima najveće poljoprivredne priredbe u regiji.

Komisije koje čine znanstveni i stručni radnici s fakulteta i instituta u Srbiji i regiji, do kraja lipnja su vrednovale proizvode u kategorijama u kojima su proizvođači iz Ličko-senjske županije kandidirali svoje proizvode te su im proteklih dana, na svečanostima u Kongresnom centru „Master“, uručena vrhunska priznanja i medalje kao nagrada za uloženi trud i poticaj za dane koji dolaze.

Posebna čast najboljima će biti ukazana na Večeri šampiona, koju će Novosadski sajam prirediti u vrijeme 88. međunarodnog poljoprivrednog sajma.

Sudionicima iz Ličko-senjske županije, koji su i ove godine organizirano sudjelovali na ocjenjivanju kvalitete uz potporu Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Otočac, a uzorke su prijavljivali u robnim grupama sjemenski materijal biljne proizvodnje, proizvodi od voća i povrća, pčelinji proizvodi i oprema za pčelarstvo te jaka alkoholna pića, likeri i voćna vina, dodijeljena su slijedeća vrhunska priznanja:

velike zlatne medalje tvrtki Agrovelebit d.o.o. iz Lovinca za sjemenski krumpir „Desiree“, OPG-u Helene Bogdanić iz Otočca za Raw Bar – šljiva i lješnjak, tvrtki Tušak d.o.o. iz Gospića za Smokva fill, tvrtki Miralis d.o.o. iz Gospića za Jagoda fill, OPG-u Bronzi Bee iz Otočca za med livada iz doline Gacke te srebrna medalja OPG-u Ivan Vlainić iz Prvan Sela, Perušić za liker od malina iz 2020. godine.

HGK Županijskoj komori Otočac dodijeljena je plaketa Novosadskog sajma za doprinos razvoju poljoprivrede u regiji, a diploma s posebnim priznanjem za doprinos razvoju poljoprivrede u regiji Ireni Banić, višoj stručnoj suradnici u HGK – ŽK Otočac.

“Uz čestitku zahvaljujemo našim proizvođačima jer ustrajno grade kvalitetu svojih proizvoda i na ovakvim ocjenjivanjima uspješno promoviraju Ličko-senjsku županiju kao destinaciju kvalitetne hrane i bogate gastro ponude”, poručili su iz Županijske komore Otočac.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close