LifestyleIzdvojeno

Očevi, sretan vam vaš dan!

ČESTITAJTE TATI NJEGOV DAN

Iako manje popularan od Majčinog dana, danas je Očev dan!


Slavi se u čast ocu, a proslava je u većini zemalja treće nedjelje u lipnju, dok se u Hrvatskoj slavi 19. ožujka, zajedno sa i u čast blagdana sv. Josipa, Isusova oca.

Kao pojam, u Europi je prisutan od 1508. godine, ali prvi Očev dan održao se 19. lipnja 1910. godine u Sjedinjenim Američkim Državama, potaknut naporima Sonore Smart Dodd. Njezin otac William Jackson Smart, postao je udovac i bio je primoran samostalno odgajati šestero djece, uključujući i nju. Slušajući razgovor koji je povezan uz Majčin dan iz 1909. godine, htjela je na neki način izraziti ljubav i priznanje koje zaslužuje njen otac, kao i mnogi drugi.

Vaš otac vas je možda učio voziti bicikl, pomagao sa zadaćom ili podržavao kad nitko drugi nije, stoga ako imate priliku, pokažite mu svu svoju ljubav i zahvalnost.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close