Događanja

Očekuju se velike stvari od domaćih pisaca

Dobitnica tportalove književne nagrade 2010. za roman ‘Adio, kauboju’ Olja Savičević Ivančević objavit će novi roman – ‘Pisma glasnim ljubavnicima’. Priču o odnosu dvoje umjetnika i o strasti prema stvaranju objavit će Sandorf. Ivici Đikiću Naklada Ljevak objavit će dokumentarni roman o srebreničkom genocidu ‘Beara’.


Dobitnik tportalove književne nagrade 2011. za roman ‘Sanjao sam slonove’, u novom romanu kreće u potragu za odgovorom kako je bilo moguće da se dogodi ono što se dogodilo srebreničkim Bošnjacima. Novi, izuzetno ambiciozan tekst najavljuje i Kristian Novak dobitnik tportalove književne nagrade 2014. za roman ‘Črna mati zemla‘. Složena priča njegova novog romana ‘Ciganin, ali najljepši’ razvija se u odnosu stanovnika dvaju međimurskih sela, hrvatskog i romskog, među kojima raste i eskalira netrpeljivost. Objavit će ga OceanMore.

 Roman zanimljiva naslova ‘Zabrana dizanja zida u visinu koja bi drugom spriječila pogled’ pisca i člana žirija tportalove nagrade Miroslava Mićanovića objavit će Meandar Media. Ovaj izdavač planira objaviti i roman ‘Sabrano djelo’ Damira Miloša, a godinu započinju objavljivanjem teorijsko-esejističke knjige ‘Totalitarizam’ Žarka Paića. Kao pravu poslasticu najavljuju i polemičku knjigu ‘Politikom po kulturi’ Hrvoja Turkovića.
U izdanju Naklade Ljevak izaći će još dva zanimljiva romana. Osječki pisac i novinar Drago Hedl u svom romanu ‘Vrijeme seksa u doba nevinosti’, svojevrsnog nastavka ‘Donjodravske obale’, piše o stvarnim sudbinama i problemima, izgubljenim godinama, izgubljenim prijateljstvima, ljubavi i životu, a radnja političkog trilera ‘Rupa’ Ivane Simić Bodrožić odvija se u vrijeme postavljanja dvojezičnih ploča na gradske institucije u neimenovanom gradu u kojem je najizdašnije trgovati ljudskim žrtvama. Od zanimljivijih publicističkih naslova ovoga izdavača ističu se knjiga povjesničara Višeslava Aralicepod nazivom ‘Kmet, fiškal, hajduk’ koja govori o konstrukciji identiteta Hrvata u razdoblju od 1935. do 1945. godine i ‘Arhivi i arhivistika’ u kojoj autorica Vlatka Lemić prikazuje suvremene informacijske sustave u arhivima s povijesnog aspekta, aspekata suvremenih normi i upotrebe suvremenih tehnologija. Analiziraju se utjecaji tehnologija i širih društvenih promjena na oblikovanje uloge, planiranje ciljeva i strategiju rada arhiva te opisuju preduvjeti za izgradnju mreže arhivskih informacija i ustanova.
Više čitajte na tportal.hr


Foto: putoholicari.com


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close