LifestyleIzdvojeno

Očekuje nas prohladno, maglovito vrijeme, ali na istoku je moguće i sunce

Sredina tjedna na kopnu bez veće promjene što se oblaka tiče, ali će kiša biti znatno izglednija.


Naši krajevi ostaju između prostrane anticiklone s europskog kopna i uporne ciklone u Sredozemlju, koja će danas krajem dana opet početi i prevladavati u suživotu tih atmosferskih sistema. Valja računati zato na kišovitiju sredinu tjedna, osobito na Jadranu.

Utorak

Ujutro i prijepodne na kopnu opet oblačno, prohladno pa i maglovito, a moguća je i rosulja, osobito na zapadu. Sunčana razdoblja samo na krajnjem istoku, ako maglu izdigne slab do umjeren istočni vjetar. Na moru sve promjenjivija naoblaka kako će slabjeti bura, na jugu i okretati na umjereno jugo. Već prema otvorenome moru može mjestimice pasti i koja kap kiše.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj i dalje bez sunca. Oblačno, ponegdje maglovito, a je još moguća i rosulja ili slaba kiša. Izostati će vjetar, a temperatura bez veće promjene, ostaje između 7 i 9 °C.

Dosta oblaka će se zadržavati i u Slavoniji, Baranji i Srijemu, no očekuje se na krajnjem istoku i barem nakratko nešto sunca. Puhat će slab do umjeren istočni i jugoistočni vjetar, a bit će tek malo manje hladno.

U Dalmaciji česta izmjena sunčanih i oblačnih razdoblja, od kojih će potonja biti sve dulja, no kiša ili kakav pljusak su uglavnom mogući na udaljenijim otocima, a tek u noći na srijedu i drugdje. Bura će i prema sjeveru okretati na istočnjak, dok će duž ostatka obale puhati umjereno do ponegdje pojačano jugo. Temperatura oko 18 °C.

Promjenjivo i na sjevernom Jadranu gdje će se jače naoblačiti krajem dana, ali tad uglavnom na otocima uz malo kiše. Koje kapi može zato ranije biti u tmurnijem i znatno oblačnijem gorju, gdje će biti i prohladno. Uz obalu ugodnije, između 15 i 18 °C.

Idućih dana na kopnu

Sredina tjedna na kopnu bez veće promjene što se oblaka tiče, ali će kiša biti znatno izglednija. No, neće kiše biti puno, štoviše, bit će uglavnom u obliku slabe rosulje na prijelazu sa srijede na četvrtak. Od petka nakon jutarnje magle raste vjerojatnost za sunčana razdoblja, osobito u danima vikenda, ali se temperatura neće značajnije promijeniti.

Idućih dana na moru

Na Jadranu u srijedu nova kišna epizoda koja će potrajati do četvrtka ujutro, a opet je u Dalmaciji lokalno moguće i jače nevrijeme s obilnom kišom i grmljavinom. Slijedi zatim napokon stabilnije razdoblje po buri i tramontani, a od petka i većinom sunčano.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close