Zadarska županijaTech

Obrovac je četvrti grad koji će koristiti novu funkcionalnost usluge e-Novorođenče

SUSTAV E-GRAĐANI

Ministar uprave dr.sc. Ivan Malenica potpisao je u Obrovcu sporazum o spajanju Grada Obrovca na novu funkcionalnost usluge e-Novorođenče.


Time je Obrovac postao četvrti grad koji roditeljima omogućuje online prijavu za novčanu naknadu prilikom rođenja djeteta putem sustava e-Građani.

Sporazum je u ime grada potpisao zamjenik gradonačelnika Slobodan Jurjević.

Radi se o nadogradnji usluge e-Novorođenče koja od sada omogućuje podnošenje zahtjeva za isplatu naknade za rođenje djeteta od strane lokalne samouprave. Roditelji, po rođenju djeteta, na jednom mjestu koristeći sustav e-Građani mogu prijaviti rođenje djeteta i sve popratne usluge poput prijave na HZZO ili prijavu prebivališta“, izjavio je tom prigodom ministar Malenica.

Zamjenik gradonačelnika Grada Obrovca naglasio je da je Gradu bitno da ljudima omoguće predaju zahtjeva za isplatu novčane naknade bez dolaska u matični ured, dodavši kako je Obrovac naknadu nedavno podignuo s 1500 na 5000 kuna s ciljem poticaja demografske obnove toga kraja.

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Ministarstvo uprave | Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close