Ličko-senjska županijaVijestiLokalnaPolitika

Obraćanje Ante Dabe iz Novalje: Čekaju nas neka sasvim druga vremena u kojima ćemo prije svega morati pokazati više ljudske solidarnosti i empatije

PUTEM FACEBOOKA

Ante Dabo, gradonačelnik Grada Novalje, vezano na situaciju oko korona virusa i posljedica koje će uzrokovati, obratio se svojim sugrađanima putem Facebook stranice. Pročitajte u nastavku


“Poštovane sugrađanke i sugrađani,

možda većina nas nije vjerovala u ovakav scenarij, ali naš uobičajeni način života, posljednjih se dana radikalno izmijenio. Najvećoj većini Vas moram se zahvaliti na odgovornom ponašanju jer se protuepidemijske mjere na području našeg Grada uglavnom na zadovoljavajući način poštuju i do danas nemamo osoba zaraženih korona virusom. Stožer civilne zaštite Grada Novalje svakodnevno održava sjednice putem video konferencija i svi članovi stožera, svaki iz svog djelokruga rada podnosi izvješće o stanju na terenu. Volonteri Crvenog križa na terenu obilaze starija domaćinstva i pružaju im pomoć u smislu odlaska u trgovinu i nabavu osnovnih živežnih namirnica tako da starije osobe ne moraju napuštati svoje domove i time se izlagati mogućem riziku infekcije.

Vjerujem da smo svi duboko svjesni činjenice da iako će se ova pandemija koronavirusa prije ili kasnije završiti i da ćemo za dva do tri mjeseca početi koliko toliko normalno živjeti, negativne posljedice na ukupno gospodarstvo bit će značajne, duboke i dugotrajne. Drugim riječima, čekaju nas neka sasvim druga vremena u kojima ćemo prije svega morati pokazati više ljudske solidarnosti i empatije pogotovo prema onim kategorijama društva koji će ova kriza najviše pogoditi. Upravo je jučer održan sastanak sa predstavnicima Udruge obrtnika s kojima smo dogovorili mjere financijske pomoći iz gradskog proračuna koje imaju cilj zadržavanje postojećih radnih mjesta i za čije korištenje će za koji dan biti objavljen javni poziv.

Kao gradonačelnik i najodgovornija osoba grada najprije želim još jednom pozvati svih na savjesno i odgovorno ponašanje u smislu poštivanja protuepidimijskih mjera. Poštivanjem mjera čuvamo ne samo svoje zdravlje već i zdravlje naših bližnjih, susjeda i sugrađana. Isto tako nadam se da ćemo u ovim teškim vremenima očuvati mentalno zdravlje naše male zajednice. Tu posebno apeliram na sve korisnike društvenih mreža da svojim objavama pridonesu općem dobru cijele zajednice. Koliko god nam briga o tjelesnom zdravlju bila na prvom mjestu, jednako je važno sačuvati duhovnu snagu koja nam je svima potrebna da što snažniji izađemo iz ove krize i spremno se suočimo s novim izazovima koji nas očekuju. Svima će nam trebati malo više poniznosti da svoj život, svoje osobne i poslovne planove stavimo u realne okvire jer znam da će gradski proračun ubuduće izgledati drugačije i skromnije.

Osobno ću se truditi da sve svoje aktivnosti i rad na ovoj odgovornoj dužnosti stavim u službu našeg Grada i svih naših građana. Vjerujem da nas ova nevolja može više zbližiti i pomoći nam da zastanemo na tren i razmislimo o nekim univerzalnim i moralnim vrijednostima koje trebamo više unositi u našu svakodnevnicu.
Sva svoja nadanja i napore stavljam u ruke Božje i molim Ga da nam svima bude na pomoći i da nas očuva od svakoga zla.

Ante Dabo, gradonačenik”

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close