VijestiSport

Obnovljena je planinarska kuća “Kugina kuća”

Subotu, 5. listopada 2018. planinari gospićkog Željezničara zabilježiti će u svojoj arhivi kao povijesni dan, kada su šest drvenih prozora i jedna vrata zamijenjeni s novom suvremenom plastičnom stolarijom koja će zasigurno doprinijeti boljoj zaštiti prostorija od vlage u cijelom objektu.


Ovo je već  šesta veća investicija planinara od 2000. godine kada su objekt preuzeli u gotovo ruševnom stanju. Svako to ulaganje bilo je u vrijednosti materijala oko 30.000 kuna bez radova koje  su uglavnom izvodili sami planinari. Ovaj put glavni sponzor bila je Poslovnica tvrtke Trohadil iz Otočca, čija su dvojica djelatnika uz pomoć trojice planinara društva zamjenili istrošenu drvenu stolariju s novom. Na ovaj način na zgradi je zamjenjeno ukupno 10 prozora i pet vrata. Posebno veseli uređenje zimske sobe koja je imala improvizirana drvena vrata bez brave i neprimjeren prozor.

Kugina kuća ima dvije prostorije za noćenje u prizmenom dijelu i to jednu s 14 mjesta za noćenje i jednu sa šest kreveta. U prvoj prostoriji ima stol i klupe za sjedenje za 14 osoba i peć na drva. Uz te dvije prostorije postoji prostorija za dežurnog domara i blagavaonica opremljena s klasičnim štednjakom na drva i jednim plinskim štednjakom. U blagavaonici su još stolovi s oko 26 mjesta za sjedenje. Nadalje, u potkrovlju postoji grupno ležišće s 30 madraca. Blagavaonica služi planinarima da samostalno pripremaju hranu.

Više na Lika express

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Tomislav Čanić/Lika express

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close