EuropaIzdvojeno

Obnova Park-šume Jasikovac u punom je jeku!

Onima koji u boravku na otvorenom žele manje adrenalina – preporučamo šetnju. Idealna je za to i Park-šuma Jasikovac koja je u 19. stoljeću bila poznato izletište i šetalište Gospićana. Tamošnje vlasti žele joj vratiti nekadašnji sjaj, piše HRT magazin.


Godinama je bio zanemarivan – najviše je stradao tijekom Prvoga i Drugog svjetskog rata. 2013. ukinut mu je i status zaštićenog područja. U Gradu su parku odlučili vratiti nekadašnji sjaj.

Pa odlučili smo se urediti park Jasikovac kako bi što bolje bio u službi naših građana za razne rekreacije i održavanje raznih događaja, kazala je zamjenica gradonačelnika Gospića Kristina Prša.

Obnovljene su šetnice, izgrađeno dječje i fitness-igralište, amfiteatar, poligon za pse, umjetna stijena…

Još je potrebno postaviti na ova postolja koja su betonirana signalizaciju za sljepe i slabovidne i putokaze, rekla je Nikolina Tonković Čorak, voditelj Odjela za gospodarstvo i ruralni razvoj Gospića.

U obnovu je uloženo tri milijuna kuna. Dva iz europskih fondova, a milijun iz gradskog proračuna.

“Fantastično, park je prekrasan i uređen je odlično”, kazao je Marijan Tomičić.

“Prekrasno prelijepo uredili su ovo odlično za djecu primjereno njihovoj dobi, ima puno sadržaja”, rekao je Černušak.

“Pa lijepo se penjati gore ima lijep pogled”, dodao je Filip.

“Pa vješala sam se igrala sa sestrom i isto tamo vješala na umjetnoj stijeni”, rekla je Karmen Rukavina.

“U sklopu ovog projekta kao udruga stavili težište upravo na upoznavanje djece i mladih sa ove šume”, naglasila je Vedrana Tomašević, Lička ekološka akcija.

Postavljene su i fotonaponske ćelije te je park prvi put dobio rasvjetu.

Donosi HRT magazin.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Grad Gospić / Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close