WebIzdvojeno

OBJEKT 505-KLEK Ekipa iz Croatia Infiltration istražila Željavu, pogledajte video!

Grupa za urbano istraživanje Croatia Infiltration istražila je napušteni aerodrom Željava, a video svoje avanture objavili su na svome YouTube kanalu.


Podzemni aerodrom Željava (Objekt 505 – Klek) bio je najveći tajni projekt u bivšoj Jugoslaviji. Građen u periodu Hladnog Rata, bio je treći najskuplji projekt u Europi.

“Usprkos svih pokušaja uništenja, ostaci ove megalomanske baze pričaju priču o crnom periodu moderne povijesti koja je bila potaknuta strahom od nuklearnog rata”, kažu iz Croatia Infiltrationa.

Croatia Infiltration bavi se urbanim istraživanjem od 2009. godine

“U prvih par godina fotografirali smo svaku napuštenu zgradu i rupu u Hrvatskoj. Kasnije smo se počeli baviti snimanjem i krenuli u inozemne avanture. Danas, u doba Korone, odlučili smo ponovo poći starim putevima, ali ovoga puta snimiti sve zanimljive objekte i ispričati vam njihovu zaboravljenu povijest.“, kažu avanturisti.

Pogledajte video!

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: YouTube screenshot

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close