WebIzdvojeno

OBJEKT 505-KLEK Ekipa iz Croatia Infiltration istražila Željavu, pogledajte video!

Grupa za urbano istraživanje Croatia Infiltration istražila je napušteni aerodrom Željava, a video svoje avanture objavili su na svome YouTube kanalu.


Podzemni aerodrom Željava (Objekt 505 – Klek) bio je najveći tajni projekt u bivšoj Jugoslaviji. Građen u periodu Hladnog Rata, bio je treći najskuplji projekt u Europi.

“Usprkos svih pokušaja uništenja, ostaci ove megalomanske baze pričaju priču o crnom periodu moderne povijesti koja je bila potaknuta strahom od nuklearnog rata”, kažu iz Croatia Infiltrationa.

Croatia Infiltration bavi se urbanim istraživanjem od 2009. godine

“U prvih par godina fotografirali smo svaku napuštenu zgradu i rupu u Hrvatskoj. Kasnije smo se počeli baviti snimanjem i krenuli u inozemne avanture. Danas, u doba Korone, odlučili smo ponovo poći starim putevima, ali ovoga puta snimiti sve zanimljive objekte i ispričati vam njihovu zaboravljenu povijest.“, kažu avanturisti.

Pogledajte video!

 


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: YouTube screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close