Objavljeni rezultati policijske akcije “Mir i dobro” u Ličko-senjskoj županiji

Tena Brnad

Na web stranicama Policijske uprave ličko-senjske objavljeni su rezultati operativno-preventivne akcija “Mir i dobro” koja je trajala od 15. prosinca 2018. do 8. siječnja ove godine.


Policijska uprava ličko-senjska u tom je razdoblju na svom području provela niz preventivnih aktivnosti kako bi se održalo povoljno stanje javnog reda i mira te opće sigurnosti građana.

Tijekom prosinca, a posebice u blagdanskom razdoblju policija je pojačano kontrolirala neovlaštenu prodaju pirotehničkih sredstava. U cestovnom prometu, kao i prometu na granici posebna je pozornost posvećena većoj protočnosti prometa, kao i suzbijanju ilegalnog unošenja pirotehničke galanterije preko graničnih prijelaza.

Tijekom provođenja akcije privremeno su oduzeta tri komada oružja i tri  pirotehnička sredstva. Za vrijeme provođenja akcije evidentirano je šest prekršaja nezakonitog posjedovanja oružja, za što je prijavljeno šest punoljetnih osoba, dok nije bilo evidentirano  kaznenih djela, niti propucavanja stanova, kuća i slično, kao ni ozljeđivanja osoba.

Tijekom provođenja akcije nisu evidentirana kaznena djela i prekršaji s težim posljedicama te je stanje sigurnosti bilo povoljno, za što su zaslužni i predstavnici civilnih vlasti na razini Županije, Gradova i Općina, ravnatelji obrazovnih ustanova i predstavnici medija koji su se aktivno uključili u provođenje akcije, kažu iz policije.

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!


Foto: pexels

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u