Scena

Objavljen glavni program 11. ETNOFILm Festivala

Sutra u Rovinju kreće glavni dio programa 11. ETNOFILm festivala, otvoren za sve zainteresirane posjetitelje.


Ove godine filmske projekcije na festivalu su obilježene autohtonim jezicima, temom koja je bila i kriterij odabira filmskog programa. S obzirom na to da je UN 2019. godinu proglasio godinom autohtonih jezika, upravo je ta tema okvir i poveznica za glavninu festivalskog programa. Tako se i ETNOFILm pridružuje brojnim svjetskim događanjima koja su u fokus stavila autohtone, posebno one ugrožene, jezike. Glavnina festivala ove godine se odvija u prostorijama Zajednice Talijana „Pino Budicin“, koja i sama njeguje svoj jezik.

Službeno otvaranja festivala se odvija u velikoj sali Zajednice Talijana „Pino Budicin“ u petak u 18 sati nakon čega kreću projekcije selektiranih filmova. Finale festivala je rezervirano za filmski program koji će svojim tematskim okvirom također biti posvećen autohtonim jezicima. Prikazat će se deset filmova koje su ovogodišnje selektorice Tamara Nikolić Đerić i Sandra Urem izabrale nakon odaziva autora na javno upućen poziv za filmove.

Na ETNOFILm Festivalu vas očekuju tematski i sadržajno relevantna predavanja, diskusije i paneli s redateljima filmova, kao i izložba „Katarza“ autora Tonija Mijača. Izložba se otvara 26.04. u 17 sati u galeriji Sv. Toma. Ovaj multimedijalni projekt, sastavljen od pedeset i četiri fotografije i odgovarajućih radova raznih formata, bavi se specifičnim aspektom psihoanalize – introspekcijom muškaraca. Izdvajamo i predavanje Sabine Mikelić, likovne i multimedijalne umjetnice, koja se bavi umjetničkim istraživanjem u filmu. U predavanju će prezentirati svoje istraživanje “Filming Beyond, voicing relations” koje se bavi se činom snimanja i načinom na koji se kroz sam čin i njegov alat (kameru) može ispitati povjerenje i odnos s akterima (subjektima) filma, dok u isto vrijeme postaje vidljiva i složenost odnosa između redatelja i protagonista. Predavanje možete poslušati u velikoj sali Zajednice Talijana „Pino Budicin“ u subotu u 14 sati.

Zadnji dan festivala će biti obogaćen i zabavom zatvaranja u 22 sata u Aperitiv Baru Circolo uz DJ set Bocce Sofistifunka.

Sve projekcije održat će se u Velikoj dvorani – Sala Grande, Comunità degli Italiani – Zajednica Talijana “Pino Budicin” na adresi Trg – Piazza Campitelli 1 Rovinj – Rovigno

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close