VijestiTech

Objave na društvenim mrežama otkrivaju kakva ste osoba

Objašnjenjem što fotografije na Instagramu govore o vama, pozabavili su se stručnjaci i iznijeli detaljnu analizu, piše Novi list.


Prema njihovom mišljenju vaši selfieji, slike obroka, djece, ljubimaca i drugih trenutaka iz života mogu imati dublje značenje.

Prema mišljenju stručnjaka, dijeljenje “postova” na kojima izgledate svršeno, pa i uz upotrebu filtera, pokušaj su “samoreklamiranja” da živite svoj najbolji život.

Objave sa savršenom šminkom, frizurom, osvjetljenjem, kutom snimanja zapravo su pokušaj poruke: “Pametan sam, impulzivan, čudan i živim dobro. Također, šminka mi se jednostavno dogodila savršeno.”

Svi oni koji vole fotografirati pejzaže i smatrati se “amaterima umjetničke fotografije”, pa stvaraju umjetničke snimke sebe gledajući u zalaske sunca ili u more, zapravo su također željni potvrde.

Fotografije s plaže ili pejzaža mogle bi slati poruku: “Ne nedostaje mi posao, ali nedostaje mi potvrda koja mi je važna.”

Akcijska snimka na kojoj ste se snimili u avanturističkoj pozi, bez obzira jeste li se penjali po stijenama, vozili jet-ski ili radili nešto prikladno neustrašivo, otkrivaju vašu “društvenu i odvažnu stranu”.

No, iako akcijska fotografija donosi najveći broj lajkova na društvenim mrežama, mogao bi predstavljati i zamku ukoliko na broju lajkova počnemo graditi svoje samopouzdanje.

Dijeljenje fotografija s medaljama, nagradama ili čak pladnjem i savršeno pečenim kolačima pokazuje našu potrebu za pohvalom i poštovanje prema našim postignućima.

Stručnjaci su također zaključili kako sve veći broj ljudi na društvenim mrežama sve više žudi za virtualnim pohvalama svojih dostignuća.

Donosi Novi list.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close