ZnanostVijestiGrad Zagreb

Obilježava se Svjetski dan zaštite okoliša pod temom „Povežimo ljude s prirodom“

Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se svake godine 5. lipnja na godišnjicu održavanja Konferencije Ujedinjenih naroda u Stockholmu (1972.) posvećene okolišu, na kojoj je usvojen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda. Obilježavanjem se želi potaknuti građane na aktivno sudjelovanje u upravljanju održivim i kohezijskim razvojem i pojedinačno preuzimanje odgovornosti za očuvanje planete Zemlje te ukazati na značaj kolektivizma u podizanju svijesti o očuvanju prirode, bioraznolikosti  i klimatskim promjenama na globalnoj razini.


Ovogodišnja zemlja domaćin je Kanada, a tema Svjetskog dana zaštite okoliša je „Povežimo ljude s prirodom“ (Connecting People to Nature).

Proslavi Svjetskog dana zaštite okoliša, Hrvatska agencija za okoliš i prirodu tradicionalno daje svoj doprinos izdavanjem prigodne brošure „Okoliš na dlanu“ koju će i ove godine predstaviti u PP Medvednica.

Od 10 do 12 sati Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Hrvatska agencija za okoliš i prirodu, JU PP Medvednica, WWF i UNDP, u suradnji s Veleposlanstvom Kanade organiziraju akciju pošumljavanja zone Parka u blizini Medvedgrada.

Sedamdesetak volontera, uz pomoć djelatnika Hrvatskih šuma, zasaditi će tristo sadnica trešanja, hrasta i bukve, organizirat će se akcije čišćenja parka i pristupiti uklanjanju bagrema koji zbog svojih invazivnih svojstava, otežava rast i razvoj autohtonih vrsta. Piše mzoip.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: mzoip.hr | Foto: Đurđica Banić

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close