Politika

OBAVIJENO VELOM TAJNE Ne smije se javno izabrati predsjednik Skupštine Ličko-senjske, kreće se na tajno glasanje

U utorak, 9. travnja 2019. u Velikoj vijećnici u Gospiću održana je utemeljiteljska sjednica novog saziva Županijske skupštine Ličko-senjske županije, koju je sazvao predstojnik Ureda državne uprave Ličko-senjske županije Darko Banić.


Konstituirajuća sjednica započela je izborom i izvješćem Mandatnog povjerenstva o provedenim prijevremenim izborima održanim 10. ožujka 2019., čije je rezultate predstavila predsjednica Mandatnog povjerenstva Nada Marijanović.

Skupština Ličko-senjske županije nakon izbora ima 33 zastupnika i to četrnaest iz koalicije HDZ-HSU-HSP AS-HSS-HBS, zatim osam s nezavisne lista Darka Milinović, šest iz HSP-a, tri s liste nezavisnog zastupnika Ante Dabe i dva mandata s liste SDSS-a. Vijećnicima su verificirani mandati te su položili svečanu prisegu o savjesnom i odgovornom obnašanju svojih dužnosti.

U nastavku sjednice odlučeno je da će se izbori za predsjednika Županijske skupštine provesti tajno, za što je glasalo 17 vijećnika. Pitanje je zašto je glasanje za predsjednika Skupštine Ličko-senjske županije Marijana Kustića obavijeno velom tajne, i zašto se jednostavno ne može na normalan demokratski način izabrati vodeći u Skupštini.

Politička trgovina u Ličko-senjskoj županiji očito se otvoreno nastavlja.

Pitanje je samo – tko ne smije podržati HDZ-ovog predsjednika Skupštine? Smije li itko? Ali ipak će netko? A kako bi sve bilo transparentno, netko će to učiniti tajno…

Glasovanje će biti provedeno u 17 sati.

 

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Express screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close