VijestiSportTurizam

NP SJEVERNI VELEBIT Prijavite se na rekreativnu biciklističku utrku “Uspon na Zavižan”!

Nacionalni park Sjeverni Velebit poziva sve zainteresirane ljubitelje vožnje biciklom da sudjeluju na rekreativnoj biciklističkoj utrci 16. Uspon na Zavižan 2018. (od 0 do 1594 m n.v.) koja će se održati u subotu, 23. lipnja 2018. godine.


Osim Javne ustanove Nacionalni park Sjeverni Velebit, organizatori ove tradicionalne sportske manifestacije su Brdsko biciklistički klub Senj, Turistička zajednica Grada Senja i Javna ustanova Park prirode Velebit.

Ovisno o tjelesnoj pripremljenosti sudionika, i ove godine su predviđena dva starta i dvije dionice sa zajedničkim ciljem kod Planinarskog doma Zavižan.

Zahtjevnija dionica počinje u Senju, a sudionici će morati savladati uspon od 0 do 1594 metara nadmorske visine i stazu duljine 38 kilometara, zbog čega je ova biciklistička utrka jedna od najtežih u Hrvatskoj. Lakša dionica utrke od Oltara do Zavižana počinje na 950 metara nadmorske visine, a duljina staze iznosi 17 kilometara.

Program utrke:

Start broj 1 – SENJ

8,00 – 9,45 sati – registracija sudionika i uplata startnine

9,50 sati – svečano otvaranje utrke

10,00 sati – početak utrke

Start broj 2 – OLTARI

9,00 – 10,15 sati – registracija sudionika i uplata startnine

10,30 sati- početak utrke

13,00 sati – planinarski i biciklistički ručak na Zavižanu, te proglašenje pobjednika s dodjelom nagrada

Sudionici utrke natjecat će se u tri kategorije – žene, muškarci do 45 godina i muškarci iznad 45 godina, a nagrade su predviđene za prva tri mjesta u svim kategorijama s oba starta. Startnina utrke iznosi 100,00 kn i uključuje majicu, prijevoz prtljage za sudionike, okrjepu tijekom vožnje, pratnju sanitetskog vozila s liječnikom, ulaz u Nacionalni park za sudionike te planinarsko- biciklistički ručak na Zavižanu.

Kako se prijaviti?

Svi zainteresirani mogu se prijaviti isključivo on-line prijavom na LINKU. Prijave se zatvaraju 21. lipnja u 12,00 sati, a pregled prijavljenih sudionika možete pogledati ovdje.

Detalje o utrci pronađite na web stranici NP Sjeverni Velebit , a kako je bilo prošle godine pogledajte u videu!

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Sponzorirano | Foto: NP Sjeverni Velebit

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close