VijestiGrad ZagrebKulturaTurizam

NP Sjeverni Velebit na 6. Tjednu botaničkih vrtova u Zagrebu!

Nakon što je Nacionalni park Sjeverni Velebit predstavio knjigu “Od sjemenke do ploda” u Senju povodom Dana planeta Zemlje, red je došao i na Zagreb.

U suradnji s Botaničkim vrtom zagrebačkog PMF-a JU NP Sjeverni Velebit u sklopu  obilježavanja 6. Tjedna botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki koji počinje 09. svibnja 2016. godine, predstavit će novi stručni vodič “Od sjemenke do ploda”, o drvenastim vrstama Parka.

Autori vodiča su dr. sc. Dario Kremer, voditelj Farmaceutskog botaničkog vrta „Fran Kušan“ Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta u Zagrebu i Irena Krušić Tomaić, stručna savjetnica-šumarica u NP Sjeverni Velebit.

Knjiga predstavlja popularno – stručni vodič kroz floru drvenastih biljnih vrsta (njih čak 119) koje rastu na području Nacionalnog parka Sjeverni Velebit. Svrha mu je omogućiti čitatelju da na najlakši i najbrži način prepozna drvenaste vrste prilikom razgledavanja Nacionalnog parka. Vodič je napisan tako da se njime mogu služiti dobri poznavatelji biljnoga svijeta, ali i oni koji se s drvenastim biljkama tek usputno susreću. Opisi vrsta napravljeni su detaljno, uz korištenje stručnih izraza i namijenjeni su ponajprije onima kojima je bliska stručna botanička terminologija. Oni manje stručni trebali bi u Vodiču predstavljene vrste prepoznati na temelju brojnih fotografija u boji kojima je popraćen opis svake vrste.

Vodič će predstaviti jedan od autora dr. sc. Dario Kremer i recenzent knjige prof. dr. sc. Antun Alegro s Prirodoslovno – matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Predstavljanje će se održati u utorak, 10. svibnja, u 18:00 sati u Botaničkom vrtu PMF-a u Zagrebu.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close