Turizam

NP Plitvička jezera poziva na Međunarodnu noć šišmiša

Međunarodna noć šišmiša u Nacionalnom parku Plitvička jezera – 16.09.2015.

Ove godine se Nacionalni park Plitvička jezera pridružuje međunarodnoj kampanji za podizanje svijesti o značaju šišmiša u ekosustavima, razlozima njihove ugroženosti i potrebi njihove zaštite. Pozivamo vas da nam se pridružite i zajedno s nama budete dio kampanje! Noć šišmiša organiziramo u suradnji s članicom Hrvatskog biospeleološkog društva (HBSD), biologinjom Marinom Kipson, voditeljicom projekta Monitoring (praćenje) stanja šišmiša u Nacionalnom parku Plitvička jezera.

Međunarodna noć šišmiša obilježava se 19. godinu za redom pod okriljem Sporazuma o zaštiti europskih populacija šišmiša (EUROBATS). Više o prijašnjim događanjima, cjelokupnoj kampanji te samom sporazumu možete doznati na http://www.eurobats.org/.

Hrvatska se zahvaljujući svom geografskom položaju može pohvaliti kao jedna od šišmišima najbogatijih zemalja u Europi. Od ukupno 45 vrsta šišmiša, kod nas ih živi čak 35! Nacionalni park Plitvička jezera sa dosad zabilježene 22 vrste, odnosno 63 % od ukupno 35 zabilježenih vrsta šišmiša u Hrvatskoj, najbogatiji je među nacionalnim parkovima Hrvatske. Još jedna je to potvrda raznolikosti, kvalitete i očuvanosti staništa Parka i njegove važnosti na nacionalnoj i globalnoj razini.

U sklopu programa koji smo za vas pripremili očekuje vas niz edukativno-kreativnih i zabavnih sadržaja :

  1. Predavanje o šišmišima (u 17.00 sati na hrvatskom i 18.00 sati na engleskom jeziku).
  2. Radionice za djecu (u 18.00 sati na hrvatskom i 19.00 sati na engleskom).
  3. Potraga za šišmišima pomoću ultrazvučnog detektora (ture na hrvatskom u 19.30 sati i na engleskom u 20.30 sati).

Dođite u srijedu 16.09. od 17.00 – 22.00 sata na Ulaz 1 u Nacionalni park Plitvička jezera i doživite noć sa šišmišima u jedinstvenom okruženju.

 

noć_plitvice_2015

Napomena: Ulaz je slobodan samo za navedene sadržaje u sklopu programa za Noć šišmiša!


Tekst: NP Plitvička jezera

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close