Novac

Novoosnovani obrti oslobođeni plaćanja doprinosa HOK-u

ZA PRVE DVIJE GODINE POSLOVANJA

Skupština Hrvatske obrtničke komore (HOK) u četvrtak je donijela odluku da se  novoosnovane obrte za prve dvije godine poslovanja oslobađa plaćanja komorskog doprinosa, čime se daje dodatna podrška obrtnicima koji započinju svoje poslovanje i pojavljuju se na tržištu.


Na sjednici koja se po prvi puta održala u elektroničkom obliku putem video veze, članovi skupštine jednoglasno su izglasali program rada i financijski plan HOK-a za 2021., a prihvaćen je i novi Statut, priopćeno je iz HOK-a.

Također, jednoglasno je donesena odluka o obveznom komorskom doprinosu za jedinstveni sustav organiziranosti obrta, kojom se novoosnovane obrte za prve dvije godine poslovanja oslobađa plaćanja komorskog doprinosa.

Predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec pozvao je članove skupštine koji su i sami obrtnici, da u ovim vremenima budu još veća podrška svojim kolegama.

Istaknuo je da je HOK cijelo vrijeme trajanja koronakrize stalno radio na kratkoročnim i dugoročnim prijedlozima usmjerenim na očuvanje najosjetljivijih subjekata na tržištu – obrtnika.

HOK je uključen u sve dijaloge na razini resornih ministarstava i Vlade RH koji se tiču donošenja mjera za očuvanje radnih mjesta i oporavak obrtništva. Većina naših zahtjeva je usvojena, ali još je puno posla pred nama. Kad zdravstvena kriza prođe, trebat će puno napora da obrtnici ponovno pokrenu svoje poslovanje i ostvare poslovne rezultate koje su imali prije krize”, rekao je Ranogajec.

Dodao je da je na jučerašnjem sastanku u Ministarstvu gospodarstva i održivoga razvoja, između ostalog, HOK ponovno zatražio da se riješi goruće pitanje blokiranih obrtnika koji ne mogu primiti potpore za očuvanje radnih mjesta. “Mnogi od njih blokirani su upravo zbog krize i treba im se omogućiti isplata potpora“, napomenuo je Ranogajec.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: Hina | Foto: Lika Club

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close