Ličko-senjska županijaPolitika

Nove mjere demografske politike: Vlada će poklanjati zemljišta i kuće u Lici!

Ministarstvo regionalnog razvoja izrađuje novi Zakon o potpomognutim područjima za demografski oporavak zemlje i ugroženih područja, kojim bi država, između ostalog, poklanjala potrebitima zemljišta i kuće u Lici i Slavoniji. Nove mjere demografske politike u razgovoru za Večernji list otkrio je državni tajnik za demografiju, Marin Strmota.


U području stambenog zbrinjavanja sudjelujemo u radnim skupinama Ministarstva državne imovine za izradu novog Zakona o upravljanju i raspolaganju državnom imovinom te Ministarstva regionalnog zakona koje izrađuje novi Zakon o potpomognutim područjima koji bi bio krovni nad zakonima o područjima od posebne državne skrbi, stambenom zbrinjavanju, otocima i brdsko-planinskim područjima. Svi ti zakoni bili bi objedinjeni u jedan kvalitetan zakon koji prepoznaje demografsku komponentu. Nacrt tog zakona mi je na stolu i na njemu se radi”, rekao je Strmota za vecernji.hr.

“Kad je riječ o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima, smjer je jasan i treba definirati i urediti najam i darivanje stanova i zemljišta ljudima koji se za to ne mogu sami pobrinuti, i tu država treba uskočiti zbog revitalizacije zemlje. Ovo je tek jedna komponenta ravnomjernog razvoja zemlje na kojoj se radi, a druga ministarstva će dati svoj doprinos”, pojasnio državni tajnik za demografiju.

Više na vecernji.hr


 

Komentari

Komentara


Foto: wikimedia commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close