Turizam

NOVI VIDEO Otkrijte poznata i nepoznata prostranstva Like!

Novi video o ljepotama Like!


Na Youtube kanalu Undiscovered Croatia osvanuo je video o posebnostima i skrivenom blagu Like. Kroz krajobraze Mašaluka, Majerovog vrila i Ličkog Petrovog Sela otkrivamo stoljetne tradicije kraja te se upoznajemo s njihovim nositeljima, koji ih čuvaju od izumiranja i približavaju znatiželjnicima… Kolika su prirodna i kulturna bogatstva ovog područja najbolje govore sami akteri videa:

Tu nema kemije nikakve. Sve zdrava hrana, kaže Ana Mesić, koja proizvodi sir škripavac, kruh, vrhnje i druge domaće proizvode.

Posebno je zato jer tu su nekad bile mlinice i ljudi su dolazili 40 kilometara udaljenosti, rekao je Jure Mayer, koji jednu vreću pšenice fino melje i do 8 sati, za razliku od nekadašnjih dva sata u prošlosti.

Čovjek kada sjedne za tkalački stan osjeća smirenje, priznaje Sonja Leka, koja je pokazala umijeće izrade pletenih proizvoda.

Na linku pogledajte video i uronite u znane i neznane dijelove Like!

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close