VijestiTech

Novi udar na novčanike: Opet poskupjelo gorivo

Gorivo je od utorka opet skuplje i to osjetno – puni tank benzina prosječno je skuplji za 7 kuna, dizela za čak 12,5 kuna, a autoplina za pet kuna, javlja 24sata


Prema podacima Ministarstva gospodarstva, za litru Eurosupera od danas treba izdvojiti 9,21 kunu na benzinskim postajama Ine, Tifona i Petrola, na Lukoilu košta 9,22 kune, dok na Croduxu za litru treba izdvojiti 9,26 kuna.

Što se, pak, Eurodizela tiče, litra na Ini i Lukoilu košta 9,33 kune, na Petrolu 9,34 kn, dok za litru Eurodizela na Tifonu i Croduxu treba izdvojiti 9,36 kuna.

Ipak, treba reći kako cijene variraju na pojedinim benzinskim postajama, ovisno o njihovim lokacijama, tako da je moguće naći i jeftinije, ali i skuplje gorivo od navedenih cijena.

Cijena autoplina kreće se od 3.96 do 4.36 kuna.

Cijene goriva su tako nakon duljeg perioda pojeftinjenja oštro porasle već prošli tjedan. Podsjetimo, prosječni spremnik benzina prošli je utorak poskupio za 5 i pol kuna, dizela za 8 kuna, a autoplina za 4,5 kune.

To znači da je u samo dva tjedna ove godine već nadoknađeno pola pada cijena iz posljednjeg tromjesječja prošle godine.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close