LifestyleIzdvojeno

Novi tjedan donosi nam promjenjivo vrijeme, očekuju se dva kišna vala

PROMJENA VREMENA

Ponedjeljak započinjemo promjenom vremena, ali tek blagim padom temperature. Prvi je ovo od dva kišna vala ovog tjedna, ujedno, čini se i onaj slabiji.


U prvom dijelu dana, osobito rano ujutro još na sjevernom i srednjem Jadranu može biti jače kiše i neverina, a lokalno kojeg izraženog pljuska može biti i u gorju. Drugdje će tijekom prijepodneva biti uglavnom samo više oblaka, a manje kiše, na jugu Dalmacije često će i ostati suho. Puhat će na moru slabo do umjereno jugo, ali ubrzo potpuno oslabjeti.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj dosta oblaka, a sredinom dana će porasti i vjerojatnost za malo kiše. Lokalno je moguć koji jači grmljavinski pljusak, prije svega na Kordunu i Banovini. Zapuhati će slab, ponegdje do umjeren sjeverac, no ostaje još razmjerno toplo s temperaturom između 24 i 26 °C.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu promjenjivo i nestabilno, mjestimice s kišom, moguće i pljuskovima praćenim grmljavinom, osobito potkraj dana na krajnjem istoku. No, dok ne padne kiša, bit će vrlo toplo.

U Dalmaciji najviše sunčana vremena, iako tijekom poslijepodneva iz kojeg zaostalog oblaka može pasti malo kiše ili kakav lokalni pljusak, uglavnom samo u zaobalju. Temperatura oko 26-27 °C.

Na tmurnijem sjevernom Jadranu i u gorju će se postupno ipak smanjivati naoblaka, no još uvijek može biti prolaznih pljuskova, ponajprije u Istri te Gorskom kotaru. Vjetar će okrenuti na slab sjeverozapadni, a navečer će uz obalu početi i bura.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Nastavak tjedna na kopnu promjenjiv. No, bit će tu i suhih i sunčanih razdoblja, a kiše samo malo u utorak na istoku, dok se pravi kišni val očekuje na prijelazu sa srijede na četvrtak. Zatim stabilnije, ali i svježije, no to ćemo se samo vratiti na prosječne vrijednosti temperature za ovo doba godine.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu po buri i tramontani, ali uz dosta sunca. Neće baš biti sasvim stabilno, ponajprije u četvrtak u Dalmaciji, no i te će oblake brzo otpuhati bura koja će prolazno pojačati. Temperatura će i ovdje biti u blagom padu, no i dalje ostaje razmjerno toplo.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close