LifestyleIzdvojeno

Novi tjedan donosi ljetne temperature, ali uz moguće pljuskove

Sa zapada kontinenta se prema nama proširilo polje vedrine, tj. greben anticiklone unutar kojeg pritječe i sve topliji zrak. No, još će danas u prvom dijelu dana zbog blizine ciklone na jugoistoku duž Jadrana biti vjetrovito.


Ujutro i prijepodne uglavnom vedro, a nešto malo zaostalih oblaka može još kratko biti po Posavini i Podunavlju. Što se vjetra tiče, na kopnu slabiji, rijetko umjeren sjeverac i sjeverozapadnjak, ali na moru i dalje umjerena i jaka bura, mjestimice još pod Velebitom i Biokovom s olujnim udarima.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj prevladavajuće sunčano, tek nakratko će se pojaviti nešto manjih oblaka dnevnog razvoja, uglavnom uz granicu sa Slovenijom. Sjeverac postupno slabi, samo u gorju još ponegdje može biti jakih udara. Bit će još toplije, a nerijetko i vruće.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu uglavnom sunčano i vrlo toplo, a sve će rjeđe biti i umjerenog sjeverozapadnog vjetra. Prolazno umjerena naoblaka može stići do dijela Posavine.

U Dalmaciji sunčano, kako će bura postupno slabjeti, prema otvorenome i okretati na sjeverozapadnjak, bit će uglavnom i vruće s temperaturom do 31 °C, malo niže u zaobalju.

I na sjevernom Jadranu i u gorju dosta sunca i vedrine. Tramontana popušta, bit će vrlo toplo i vruće, a lokalno gdje duž obale još bude umjerene bure, imat će onaj fenski učinak pa se tu može i prebaciti 30 °C.

IDUĆI TJEDAN NA KOPNU

Novi tjedan donosi većinom sunčane i prave ljetne prilike. No, neće biti baš sasvim stabilno. Prolazno je samo koji pljusak moguć na sjeverozapadu zemlje te u gorju potkraj ponedjeljka uz lokalno jači razvoj oblaka. Oni će se razilaziti u prvom djelu utorka, a sporadične i kraće nestabilnosti moguće su zatim opet od četvrtka i u ostalim krajevima. Dnevna temperatura bit će između 27 i 30 °C.

IDUĆI TJEDAN NA MORU

Na Jadranu obilje sunca i vedrine, a nakon nerijetko toplih noći slijedit će vrući dani. Ugodu će sredinom dana donositi slab do umjeren maestral, a bura će samo u utorak prolazno biti jaka, prvenstveno pod Velebitom.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close