DogađanjaVijesti

Novi spot za pjesmu, Gretta snimila u hrvatskoj pustinji

Zagrebački rock bend Gretta predstavlja videospot za pjesmu “Šaljem oblake”, koja se nalazi na petom studijskom albumu “Gravitacija”.  Videospot za pjesmu ekipa je snimala u jedinoj hrvatskoj pustinji – Đurđevačkim pescima, u maniri reality showa na divljem zapadu. Album je, pak, svjetlo dana ugledao u ožujku ove godine te pobrao samo riječi hvale od kritike i publike jer se Gretta gotovo 15 godina od osnutka i dalje drži svoje relevantne prepoznatljivosti zvuka.


Pjesma “Šaljem oblake” je prva pjesma na kojoj smo počeli raditi kad smo krenuli pripremati materijal za “Gravitaciju”. Odmah nam je bila zabavna i pomalo `bondovska`, ali je nikako nismo mogli staviti u neki aranžman koji bi nas zadovoljio, i onda se netko dosjetio najstarijeg trika pop glazbe i rekao: “Zašto ne bi napravili modulaciju?” Nakon toga sve je sjelo na svoje mjesto, kaže Hrvoje Medanić, gitarist Grette te, uz Tomislava Čubeka, autor teksta i glazbe za pjesmu, dok aranžman potpisuje bend i dežurni producent Srđan Sekulović Skansi .

Stihovi iz pjesme “Život kao igračka, pod našim nogama” upravo je metafora koju je bend odlučio odigrati u novom video izdanju. Režiserska palica i snimateljsko oko bio je Dinko Pasini, glumica u ulozi voditeljice showa bila je Nika Ostojić, a đurđevačka avantura Grette sada je dostupna na online servisima.

O snimanju spota, frontman benda Tomislav Čubek Čubi, izjavio je:

Svaka čast ekipi s kojom smo radili ovaj spot, bilo je ultra zabavno, profesionalno i sve po špagi, te sve pohvale Dinku Pasiniju. Spot smo snimali u hrvatskoj pustinji, Đurđevačkim pescima, vrućem terenu sa premalo vode, za razliku od “Gravitacije” koju smo snimali na hladnom terenu sa previše vode. Uglavnom, jako smo zadovoljni kako je Pasini to napravio i kako smo odigrali “Život kao igračka.

Osim ovogodišnje Gravitacije, Gretta iza sebe ima četiri studijska albuma (“Fanatik” – 2008., “Vidim što vidim” – 2010., “Kreteni” – 2012., “Boje i mirisi” – 2015.), brojne uspješne pjesme te više od dvadeset spotova. Osvojili su Porin, pobijedili na Karlovačko RockOff festivalu, dva puta nastupili u zagrebačkom Domu sportova i održali prvi regionalni silent koncert (umjesto razglasa, glazba se čula isključivo na bežičnim slušalicama), a sada nas vode na novo audio-vizualno putovanje.

 

Foto: PR

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close