Scena

Novi spot Hladnog piva nosi snažnu poruku

Grupa Hladno pivo je na svom Youtube kanalu predstavila spot za novi singl s aktualnog albuma “Dani zatvorenih vrata”, njihova osmog studijskog izdanja. Riječ je o spotu za “Firmu”, pjesmu socijalne tematike koja odskače od većine lakopamtljivih i pomalo banalnih ljetnih hitova. No čini se da su dečki iz benda namjerno odabrali takvu strategiju.


“Svirajući uzduž i poprijeko lijepe naše regije, primijetili smo u baš svakom gradu kombinaciju novih crkvi i propalih tvornica, velikih zastava i još veće nezaposlenosti, pa se tako dogodila ‘Firma’ koja taj fenomen pokušava objasniti u manje od tri minute. Pjesma je ubrzani tečaj za mlađe, kratki podsjetnik za one malo starije, ali i upozorenje za nadolazeće da ne padaju olako i bez ispaljenog metka na stare fore novog početka. Živo me zanima kako će ‘Firma’ proći pored ultra-light ljetnih pjesama koje se obično plasiraju u eter kad malo zatopli. Bit će to jedna lijepa ljetna šaka u oko”, izjavio je frontman Hladnog piva Mile Kekin.

Gredelj, Dioki i Kamensko

U spotu, čiju režiju potpisuje Andrej Korovljev, nema profesionalnih glumaca. U njemu sudjeluju stvarni bivši radnici Gredelja, Diokija i Kamenskog, a sve je snimano na lokacijama na kojima se nalaze spomenute propale tvornice.

Hladno pivo uskoro kreće na turneju koju organiziraju u vlastitoj produkciji i koja će se zvati “Hladno pivo Tour – Dani zatvorenih vrata”. Kreću s nastupom u Puli 4.8., nastavljaju u Splitu 19.9. i u Zagrebu 19.9., a završavaju u Varaždinu 17.10


Tekst: telegram.hr

Foto:  Wikimedia Commons.

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close