Događanja

Novi spot grupe Silente otkrio novu članicu benda

“Malo magle, malo mjesečine” je naslovna pjesma s novog albuma grupe Silente i zajedno s koncertom 10. studenog u Domu sportova predstavlja vrhunac rada grupe Silente u 2018. godini.


Autor glazbe je Tibor Karamehmedović, a tekst popisuje Sanin Karamehmedović, koji je o novoj pjesmi izjavio:

Čuvali smo je za kraj jer vjerujemo da je posebna. To je pop-rock duet Doris i Tibora u stilu nekih naših starijih hitova

Video spot za pjesmu sniman je u Dubrovniku u Kazalištu Marina Držića i u prostorijama Udruge mladih Orlando. Redatelj spota je Miran Brautović iz Palm Productions, a osim članova benda u spotu se pojavljuje i poznati dubrovački kazališni glumac Romano Nikolić.

Za spot Malo magle, malo mjesečine htjeli smo neku neobičnu igru. Htjeli smo taj lik koji je na naslovnim stranicama naših albuma ubaciti u spot. Prošli put smo ga animirali, a ovaj put je glumac Romano Nikolić naš ‘fantom iz opere’. On je frontmen benda koji nastupa, a drugi on ga promatra iz nekog zamagljenog prostora. Marija Jozipović je body paint majstorica koja nam je pomogla da od Romana napravimo dva lika. Ganjali smo stvoriti nekakvu Dr.Jekyll i gospodin Hyde priču koju iz gledališta promatra sam bend Silente. Da bi postigli malo teatralnosti zamolili smo Kazalište Marina Držića da nam dopuste da snimamo kod njih i beskrajno im se zahvaljujemo na susretljivosti. Snimanje je bilo ludo i nezaboravno, a takav je i spot. Hvala Miranu na kameri i režiji, Mariji na makeupu i Romanu na genijalnim imitacijama naših pokreta – rekao je Sanin Karamehmedović o inspiraciji za video novog singla.

No novi spot nije jedina novost kada je grupa Silente u pitanju, bend je, naime, odlučio s ovim singlom predstaviti i novu – violinisticu. Violina je svakako bila prepoznatljiv dio njihova dosadašnjeg glazbenog izričaja, zato im se odnedavno pridružila predivna i talentirana Ivana Čuljak.

Simpatična Dubrovčanka diplomirala je prije dva mjeseca na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Par dana prije diplome javio se Sančo i pitao da sviram s njima. Pristala sam i evo me u bendu odjednom. Mislim da sam se dobro snašla i što dalje idu probe to mi je lakše – opisala nam je Ivana kako je došlo do suradnje i priznala: – Najviše me straši izlazak na scenu i kako ću i hoću li publici ispunit očekivanja. A veseli me rad s divnim ljudima iz benda. Nisam se toliko nalazila u tim krugovima dok je Silente bio na sceni, ali svakako da sam ih čula s obzirom da su iz mog grada i znala sam neke pjesme koje bi si znala pustit doma, u svakom slučaju sam ih podržavala.

 

 

Foto: Ana Bonanno

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close