Turizam

NOVI SLUŽBENI VIDEO Sve ljepote Bihaća iz zraka!

Helifilm ekipa ulovila je ljepote Bihaća, šarmantnog grada na obalama Une, piše The Plitvice Times.Grad je pun kafića koji neizbježno gravitiraju prema rijeci Uni. Bihać, kao i drugi gradovi na ovim “smaragdnim” vodama, više su nego vrijedni posjeta.

Ovo je odlična postaja vašeg putovanja ako ste krenuli na hrvatsku obalu ili ste upravo završili posjet Nacionalnom parku Plitvička jezera. Ili, kako biste što bolje iskusili magiju ove zelene rijeke, ostanite nekoliko dana, hodajte uzduž njenih obala, probajte rafting na njezinim nevjerojatnim slapovima ili jednostavno sjednite i slušajte mudre priče koja voda uvijek priča.

Ovo područje naseljeno je još od vremena Ilira i Rimljana, ali sam grad se prvi puta spominje 1260. godine, u dokumentu kralja Bele IV. Upravo su ova daleka sjeverozapadna pogranična područja nekad bila granica između Osmanlija i Austro-Ugara.

Donosi The Plitvice Times.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Youtube screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close